Δίωρος συμβολικός αποκλεισμός του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας από το ΠΑΜΕ

  Δίωρο, συμβολικό, αποκλεισμό έκαναν εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στα ταμεία του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας, την Τετάρτη στις 12 Γενάρη.
Τα μέλη του ΠΑΜΕ ενημέρωσαν τον κόσμο για την αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας – Πρόνοιας, ανέδειξαν τις ελλείψεις του Κ.Υ. Σαλαμίνας  και απαίτησαν να καταργηθεί το χαράτσι των 5 ευρώ που αναγκάζεται να πληρώνει κάθε εργαζόμενος για να του παρέχεται φροντίδα υγείας.
Αντίστοιχη πρωτοβουλία ενημέρωσης του λαού και αγωνιστικής διεκδίκησης θα πάρουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο νησί, την Δευτέρα 17 Γενάρη και ώρα 10.00 π.μ, στο ΙΚΑ Σαλαμίνας.




Γραμματεία Πειραιά

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροί ΕΒΕ, νέα, νέε

Οι εξελίξεις στον τομέα της υγείας είναι ραγδαίες. Στόχος της κυβέρνησης είναι η πλήρης εμπορευματοποίηση της Υγείας – Πρόνοιας, η λειτουργία των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας με έσοδα και κέρδη.
Η ολοήμερη λειτουργία των Νοσοκομείων συνδέεται με τη μετατροπή τους σε επιχειρήσεις, δηλαδή παροχή υπηρεσιών με τη λογική «κόστος – κέρδος» και σχετίζεται με άγριες περικοπές των κρατικών δαπανών.
Σε επικίνδυνες καταστάσεις για τους ασθενείς οδηγεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας εκεί που σταμάτησε η ΝΔ, τα νοσοκομεία με τις περικοπές στις εφημερίες και τα λειτουργικά έξοδα. Από 3 δις το 2010, ο προϋπολογισμός πάει στα 2,4 δις ευρώ το 2011.

Αξιοποιούν την κρίση για να χτυπηθεί το λαϊκό δικαίωμα στην Υγεία

          Κανείς από εμάς να μη δεχτεί τα νέα μέτρα, τα νέα χαράτσια που επιβάλει η αντιλαϊκή πολιτική του μαύρου μετώπου κυβέρνησης – τρόικας – πλουτοκρατίας με τη σύμφωνη γνώμη ΝΔ και ΛΑΟΣ.
Ξεκίνησαν με χαράτσι 3 ευρώ στα ταμεία των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας και τώρα το αύξησαν στα 5 ευρώ.
Αυξάνονται η χρήση και η συνταγογράφηση αντίγραφων φαρμάκων από 30% στο 50%
Στο όνομα της κρίσης θέλουν να παραδώσουν την Υγεία και την Πρόνοια στους επιχειρηματίες. Να εμπεδώσει ο λαός μας ότι πρέπει να πληρώνει για να έχει πρωτοβάθμια και νοσοκομειακή περίθαλψη .

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ – ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ
           
            Οργανωμένη, λαϊκή δράση και παρέμβαση παντού. Οργάνωση στα πρωτοβάθμια σωματεία και συσπείρωση με το ΠΑΜΕ, επιτροπές σε κάθε γειτονιά που θα οργανώνουν τη πάλη του λαού ενάντια στην βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου, θα ανοίγουν το δρόμο για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος του λαού.
         
          Διεκδικούμε:
à                Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες. Να καταργηθεί τώρα το χαράτσι των 5 ευρώ!
à                Πλήρη εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενοφόρο όλο το 24ώρο, χωρίς να περιμένουν τα έκτακτα περιστατικά έως και 2 ώρες ασθενοφόρο από τον Πειραιά
à                Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες του ΙΚΑ Σαλαμίνας σε ειδικότητες που λείπουν όπως Χειρούργος, Δερματολόγος, Ενδοκρινολόγος. Δυο Παθολόγοι, ένας Καρδιολόγος, ένας Οφθαλμίατρος και ένας Ορθοπεδικός που έληξαν οι συμβάσεις τους δεν έχουν ακόμα αντικατασταθεί. Παρόμοια να καλυφτούν οι ανάγκες με όλο το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό και την αντίστοιχη υλικοτεχνική υποδομή
à                Δημιουργία εδώ και τώρα Νοσοκομείου στη Σαλαμίνα των 60.000 μόνιμων κατοίκων και άνω των 200.000 τους καλοκαιρινούς μήνες

Σαλαμίνα, 12.1.2011