Επιβολή τέλους ζητεί το Πέραμα

Την επιβολή τέλους στο εισιτήριο των οχημάτων και επιβατών του Πορθμείου Περάματος - Σαλαμίνας υπέρ του Δήμου Περάματος αντίστοιχου με το τέλος επιστροφής υπέρ Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας, ζήτησε ο δήμαρχος Περάματος Παντελής Ζουμπούλης από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη.

Όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια της συνάντησης, για την επιβολή του είναι αναγκαία νομοθετική ρύθμιση των υπουργών Θαλασσίων Υποθέσεων και Εσωτερικών.

«Η ηγεσία του ΟΛΠ αναγνώρισε την τεράστια επιβάρυνση του Δήμου μας από την εξυπηρέτηση της μεγαλύτερης γραμμής Πορθμείου της Χώρας και υποσχέθηκε να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος», υπογραμμίζει ο Δήμος Περάματος.

Επίσης συμφωνήθηκε να προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της έκτασης του Αρμού επ΄ αορίστου στο Δήμο με ένα συμβολικό τίμημα για εγκαταστάσεις αναψυχής - ψυχαγωγίας - αθλητισμού για τους κατοίκους της Πόλης μας. Στο ίδιο πλαίσιο συμφωνήθηκε η κατασκευή Σύγχρονης Μαρίνας στον Αρμό από τον ΟΛΠ, επίσης η διαπλάτυνση της τελικής προβλήτας και ο καθαρισμός άμεσα από τα ναυαγισμένα πλοία στη μέσα τελική προβλήτα για δημιουργία μια ακόμα Μαρίνας που θα εξυγιάνει τον χώρο.

Συζητήθηκε επίσης η ένταξη του Μουσείου Ναυπηγικής - Ναυμαχίας Σαλαμίνας που κατασκεύασε ο Δήμος με χρηματοδότηση «Urban» στα πολιτιστικά δρώμενα του ευρύτερου Πειραιά και η ουσιαστική συμβολή και βοήθεια του Δήμου από τον ΟΛΠ για τον εξοπλισμό του Μουσείου με εκθέματα.

Η συζήτηση διεξαχθεί σε θετικό κλίμα και υπήρξε συμφωνία για ουσιαστική συνέχιση του διαλόγου για όλα τα θέματα που προκύπτουν από την Εμπορική Λειτουργία του Λιμένα σε σχέση με την όχληση που προκαλείται στην Πόλη μας.

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική