Αυθαίρετη δόμηση - Η γάγγραινα της Σαλαμίνας

Μεγάλη Πέμπτη το πρωί και ώρα 05:30 ξεκίνησε η προσπάθεια εγκατάστασης ενός προκατασκευασμένου κτίσματος σε περιοχή εκτός σχεδίου πόλεως σε ακίνητο (700 περίπου τ.μ.) εντός του οποίου δεν επιτρέπεται η δόμηση.
Περί ώρας 05:45 ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά το ΑΤ Σαλαμίνας και αφού έλαβαν τα απαραίτητα στοιχεία (διεύθυνση συμβάντος, κλπ) απάντησαν ότι θα προέβαιναν σε έλεγχο.
Οι εργασίες εγκατάστασης συνεχίζονταν χωρίς να παρουσιαστεί κανείς εκ του ΑΤ Σαλαμίνας και περί ώρας 06:25 σε νέα τηλεφωνική ειδοποίηση στο ΑΤ Σαλαμίνας δόθηκε η απάντηση ότι είχε αλλάξει η βάρδια και ως εκ τούτου ελήφθησαν εκ νέου τα απαραίτητα στοιχεία για να προβούν σε έλεγχο.
Περί ώρας 06:50 οι εργασίες εγκατάστασης συνεχίζονταν χωρίς να παρουσιαστεί κανείς εκ του ΑΤ Σαλαμίνας και περί ώρας 06:55 υπήρξε νέα τηλεφωνική όχληση στο ΑΤ Σαλαμίνας.
Περί ώρας 07:10 το περιπολικό του ΑΤ Σαλαμίνας βρίσκεται στο σημείο της εν λόγω εγκατάστασης και το προκατασκευασμένο κτίσμα είχε τοποθετηθεί επί του εν λόγω ακινήτου.
Εντελώς συμπτωματικά βρέθηκαν επί του εν λόγω ακινήτου οι υπεύθυνοι, διότι για πολλή ώρα το γερανοφόρο όχημα τοποθέτησης, αντιμετώπιζε σοβαρή δυσκολία στην τοποθέτηση του προκατασκευασμένου κτίσματος, εξαιτίας της θέσης και του ύψους των καλωδίων ΔΕΗ και ΟΤΕ που βρίσκονταν στο εν λόγω σημείο.

Γιατί γράφονται όλα αυτά;

Απλά για να φανεί το γεγονός ότι μάλλον δεν είναι δυνατό να σταματήσει η αυθαίρετη δόμηση.
Είτε η ολιγωρία των οργάνων της αστυνομίας, είτε η δυνατότητα των εργολάβων να κατασκευάζουν, να μεταφέρουν και να τοποθετούν προκατασκευασμένα κτίσματα χωρίς έλεγχο και ουσιώδεις επιπτώσεις σε περίπτωση αυθαίρετης εγκατάστασης, είτε η πεποίθηση που έχει καλλιεργηθεί στην πλειοψηφία των πολιτών ότι δεν πρόκειται να έχουν κάποιες σοβαρές επιπτώσεις από μια τέτοια ενέργεια, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η αυθαίρετη δόμηση υπήρχε, υπάρχει και προφανώς θα συνεχίζει να υπάρχει στην Ελλάδα.
από σχόλιο αναγνώστη