Πρόταση στον Ajax να ιδρύσει Ακαδημία ποδοσφαίρου στη Σαλαμίνα.

 
Την Τρίτη 17 -05 - 2011 δόθηκε στο Ευγενίδειο Ίδρυμα συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο της All Star Consultancy  κ. Γιώργο Καζιάνη προκειμένου να ανακοινωθεί η απόφαση του AFC Ajax να ιδρύσει σε Ελλάδα και Κύπρο 15 Ακαδημίες ποδοσφαίρου, όπου θα «μεταλαμπαδευτεί η ποδοσφαιρική φιλοσοφία του Ajax στην Ελλάδα», όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.
Μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων ήταν και ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής, όπου του δόθηκε η ευκαιρία, στο τέλος της παρουσίασης του πενταετούς πλάνου, να πάρει το λόγο και να επισημάνει τη σχέση που έχει ο Ajax (Αίαντας) με τη Σαλαμίνα προτείνοντας παράλληλα, κατά την περίοδο του εορτασμού των «Σαλαμινείων», να επισκεφθεί το νησί μας μια ποδοσφαιρική ομάδα του Ajax, που θα συμμετάσχει με ένα φιλικό αγώνα, στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
Ο υπεύθυνος της Ajax Hellas Youth Academy κ. Καζιάνης δέχθηκε ευχαρίστως την πρόσκληση και πρότεινε μάλιστα να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις, όχι μια οποιαδήποτε, αλλά η βασική ομάδα του Ajax!
Δεσμεύτηκε μάλιστα, κατόπιν νέας πρότασης του Δημάρχου, να προτείνει στη διοίκηση του Ajax μία από τις 15 Ακαδημίες ποδοσφαίρου να ιδρυθεί στη Σαλαμίνα.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης, σε δεξίωση που παρατέθηκε, ο Δήμαρχος κ. Τσαβαρής πρόσφερε συμβολικά δώρα στον πρόεδρο της All Star Consultancy κ. Καζιάνη, στον προπονητή κ. Φρανκ ντε Μπουρ και στον πρόεδρο της ομάδας. Επίσης συνομίλησε με Ολλανδό Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Kees van Rij και με τον πρώην τεχνικό της ομάδας Λούις Φαν Γκαλ.
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ