Σύσκεψη Δημάρχου με τους επικεφαλείς των Σωμάτων Ασφαλείας

Την Δευτέρα 16 - 05 - 2011 συναντήθηκε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής με τους επικεφαλείς των Σωμάτων Ασφαλείας, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, με  σκοπό την συζήτηση για θέματα πολιτικής προστασίας και ασφάλειας του νησιού μας, ενόψει της θερινής περιόδου και όχι μόνο.
 Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δόθηκε η ευκαιρία στον κ. Δήμαρχο να ενημερωθεί για τα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες και να δεχθεί προτάσεις των κ.κ. Διοικητών, για την από κοινού αντιμετώπιση της ολοένα αυξανόμενης εγκληματικότητας.


Η βάση όλων των προβλημάτων, όπως επισημάνθηκε, είναι η σοβαρή έλλειψη προσωπικού ασφαλείας σε όλους τους τομείς, καθώς και ο ελλιπής υλικοτεχνικός εξοπλισμός των αρμόδιων υπηρεσιών, σε συνδυασμό με τη ραγδαία αύξηση του μόνιμου και εποχικού πληθυσμού και την έξαρση της λαθρομετανάστευσης.
Ο κ. Τσαβαρής δήλωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός για άμεσες συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να δοθούν, όσο το δυνατόν συντομότερα, ουσιαστικές λύσεις στα αμέσου προτεραιότητας προβλήματα που δυσχεραίνουν το έργο των Σωμάτων Ασφαλείας.
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος Αστυνομικός Διευθυντής Γ΄ Υποδιεύθυνσης Πειραιά κ. Παναγιώτης Ντρέλιας , ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Σαλαμίνας κ. Γεώργιος Δικαιόπουλος, ο Διοικητής του Τμήματος Τάξης Σαλαμίνας κ. Παναγιώτης Κυριακόγγωνας, ο Διοικητής Τροχαίας Σαλαμίνας κ. Εμμανουήλ Κατσουλάκης, ο Διοικητής του Λιμενικού Σώματος κ.Ευάγγελος Λιλλόγλου , ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Σταύρος Καλιάνης και ο Δασοφύλακας Σαλαμίνας κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος. 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ