ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΝΕΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

 Η εφαρμογή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ και η μετάταξη από το 13% στο 23%, σε εκατοντάδες προϊόντα  πλατιάς – λαϊκής κατανάλωσης όπως είναι τα τρόφιμα, φέρνει καίριο χτύπημα στα εισοδήματα των ελληνικών νοικοκυριών, τα οποία έχουν ήδη πληγεί από άλλες δύο αυξήσεις ΦΠΑ κατά το προηγούμενο έτος.
Ήδη  με τις προηγούμενες αυξήσεις, οι καταναλωτές αναγκάστηκαν να περιοριστούν στις αγορές των εντελώς απαραίτητων αγαθών, υποβαθμίζοντας δραματικά το βιοτικό τους επίπεδο και την ποιότητα ζωής τους, δεδομένου ότι ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματος των νοικοκυριών πηγαίνει στα είδη καθημερινής χρήσης.
Εάν δε, υπαχθούν στο 23% (από το 13% που ισχύει σήμερα) και οι λογαριασμοί ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ, τότε χιλιάδες νοικοκυριά θα βρεθούν στα όρια της φτώχειας, καθώς, παράλληλα με την ακρίβεια στις τιμές των αγαθών και υπηρεσιών, η ανεργία αυξάνεται σε καθημερινή βάση και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης δεν μπορούν να συγκεντρώσουν ένα εισόδημα που να δύναται να ανταποκριθεί στο σημερινό κόστος ζωής.
Ταυτόχρονα, ο κόσμος του εμπορίου, οι βιοτέχνες και οι διάφοροι επιτηδευματίες οδηγούνται στα λουκέτα με ότι αυτό συνεπάγεται για την απασχόληση, την ανάπτυξη και την προοπτική της χώρας.
Πόσο βάρος μπορεί ακόμη να αντέξει ο Έλληνας καταναλωτής, την στιγμή που το εισόδημα του βάλλεται από τις αλλεπάλληλες μειώσεις τόσο σε επίπεδο παραγωγής όσο και σε επίπεδο κατανάλωσης?


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, και το συνδικαλιστικό κίνημα στο σύνολο του, εκφράζει την ριζική και έντονη διαφωνία του στο νέο πακέτο μέτρων (εκποίησης του δημόσιου πλούτου, νέων δραματικών περικοπών μισθών και συντάξεων, άγριας φοροεπιδρομής) που προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση.

Μέτρα άδικα, ανισομερή και αναποτελεσματικά, συνέχεια της συνταγής ενός αποτυχημένου μνημονίου, που το μόνο που πετυχαίνουν είναι την συνέχεια της άδικης επιβάρυνσης των Ελλήνων πολιτών, την αποδυνάμωση του κόσμου της εργασίας, την εφιαλτική αύξηση της ανεργίας, την διεύρυνση της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων.
Μέτρα που δυστυχώς κινούνται στον ίδιο φαύλο κύκλο διεύρυνσης του χρέους και του ελλείμματος βυθίζοντας την χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση.
ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ, ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ  ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ
«ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ».
Κυβέρνηση και Τρόικα συνεχίζουν αδιαφορώντας πλήρως για τις κοινωνικές επιπτώσεις και τα αδιέξοδα στην οικονομία.
Αντί για μέτρα αναδιανομής εισοδημάτων και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που θα βγάλουν την χώρα από την ύφεση, εκποιούν τα πάντα υποθηκεύοντας κάθε παραγωγική προοπτική για την ανάπτυξη της χώρας.
Πρόκειται για καταστροφική νεοφιλελεύθερη συνταγή,  όπως υπαγορεύεται από την Τρόικα, η οποία δεν αντιμετωπίζει κανένα από τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών, των κερδοσκόπων, των τραπεζιτών και των κάθε λογής επιχειρηματιών που πλουτίζουν σε βάρος της χώρας και των εργαζομένων.
Αυτή η πολιτική και κάθε πολιτική που απαλλάσσει τους επιχειρηματίες, τα κέρδη τους, το μαύρο χρήμα, τους αυθαιρετούντες απ΄ όπου και αν προέρχεται δεν δίνει λύσεις και δεν έχει μέλλον.
Όσο οι πολιτικές αυτές συνεχίζονται, τόσο θα συνεχίζονται οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων.