Η φρεγάτα «Ύδρα» στη Λιβύη

Με την φρεγάτα ''ΥΔΡΑ'' συμμετέχει απο τη Τετάρτη 11/5 η Ελλάδα στην επιχείρηση για το εμπάργκο οπλών ανοιχτά της Λιβύης στο πλαίσιο της Νατοϊκής επιχείρησης “UNIFIED PROTECTOR” αντικαθιστώντας την φρεγάτα ''ΛΗΜΝΟΣ''. Στην τελετή αντικατάστασης του ενός σκάφους απο το άλλο που έγινε τη Τετάρτη στην Σούδα παρέστη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, ο οποίος επισκέφθηκε επίσης το Ναύσταθμο Κρήτης (Κ) και την 115 Πτέρυγα Μάχης.
H ''ΛΗΜΝΟΣ'' επανέπλευσε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας όπου ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δ. Ελευσινιωτηςσυνεχάρη τον Κυβερνήτη κ. Ανδρέα Βεττο και το πλήρωμα της φρεγάτας για την καταβληθείσα προσπάθεια, η οποία, όπως είπε, απέσπασε τα εγκωμιαστικά σχόλια της στρατιωτικής ηγεσίας της Συμμαχίας.

Τα συγχαρητήρια του έδωσε, κατά την τελετή, και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παράλληλα με τις κατευθύνσεις προς το πλήρωμα της ΥΔΡΑΣ.

Ο κ Γιαγκος με την ευκαιρια ειχε άμεση επικοινωνία με το ελληνικό προσωπικό που λαμβάνει μέρος στην επιχείρηση “UNIFIED PROTECTOR” αφού στη συνέχεια επισκέφτηκε τα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό του αεροσκάφους έγκαιρης προειδοποίησης και έλεγχου (ΑΣΚΕΠΕ) και του ελικοπτέρου SUPER PUMA στην 115 Πτέρυγα Μάχης, τους οποίους συνεχάρη, εξαίροντας τη συμβολή τους στην επιτυχή διεξαγωγή των επιχειρήσεων.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Κρήτη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφτηκε και το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaul και τα κλιμάκια των ξένων αποστολών της Νορβηγίας, της Γαλλίας και του Κατάρ, που φιλοξενούνται στις βάσεις της Σούδας, όπου ενημερώθηκε επί επιχειρησιακών θεμάτων.
Επίσκεψη στην Σούδα έκανε τη Τρίτη και ο Αρχηγός της Αεροπορίας του Κατάρ

Τα Νέα