Ο Αη Γιώργης,ο Θεμιστοκλής και ...ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ!



Ενστάσεις για τα σχέδια παραχώρησης του νότιου μέρους του μικρού νησιού Αη Γιώργης,που βρίσκεται μεταξύ Πέραμα-Παλούκια,εκφράζουν απόστρατοι -κυρίως- αλλά και κάποιοι εν ενεργεία αξιωματικοί του ΠΝ.

Πρώτα απ΄ όλα ,λένε “δεν χρειάζεται να δώσουμε τον Αη Γιώργη για να φτιαχτεί άγαλμα του Θεμιστοκλή γιατί μνημείο για την ναυμαχία της Σαλαμίνας υπάρχει  και γίνεται κατ΄ έτος σχετική τελετή την 29η Σεπτεμβρίου”.

Όπως φαίνεται μάλιστα και στο χάρτη που μας έστειλαν η ναυμαχία έλαβε χώρα μεταξύ Ψυττάλειας - Κινοσούρας - και απέναντι των ακτών Αττικής δηλαδή στην περιοχή που σήμερα είναι το υφιστάμενο μνημείο και ΟΧΙ εκεί που θέλουν να στήσουν το νέο!!



Εκτός από τις ενστάσεις που έχουν για το παρελθόν,υπάρχει και το παρόν. Στο βόρειο τμήμα του νησιού που ουσιαστικά είναι μια λωρίδα γης και τίποτα παραπάνω κατασκευάζεται ο προβλήτας που θα δένει το σούπερ όπλο του ΠΝ:το υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ.

Συνεπώς,είναι λίγο παράδοξο από την μία πλευρά να υπάρχει μουσείο που θα το επισκέπτεται κόσμος και δίπλα να βρίσκεται το ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ.

Από το ΠΝ ,λένε βέβαια ότι υπάρχει πρόβλεψη να μην είναι καν ορατό το υποβρύχιο. Με δυο λόγια,μπλέξιμο...
  
onalert.gr