ΝΑΝΝΟΥ ΙΣΙΔΩΡΑ :"Μεροληπτεί το Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης με θέμα 10 ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ κας ΝΑΝΝΟΥ ΙΣΙΔΩΡΑΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ‘’ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ’’
ΣΑΛΑΜΙΝΑ  24/Ο6/11

Κε Διαχειριστά του blog,
Επειδή στο αναρτηθέν Δελτίο Τύπου της Λ.Σ.Σ. με θέμα 10 ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ, γίνεται μνεία του ονόματος της κας Νάννου, παρακαλούμε να αναρτηθεί το παρόν.

Είναι εμφανής η προσπάθεια που καταβάλει ο συντάκτης αυτής της ανάρτησης, να παρουσιάσει την εκπρόσωπό του κα Γκαβογιάννη ως την μοναδική Δημ.Σύμβουλο που υπερασπίσθηκε και αντιτάχθηκε στην παραχώρηση των παραλιών.
Όμως, ο συντάκτης θα πρέπει να μην μεροληπτεί. Όπως  έχει το δικαίωμα κάποιος να εγκωμιάζει ή να ασπάζεται την θέση κάποιου τρίτου, έτσι έχει και την υποχρέωση να μην αποκρύπτει ούτε να διαστρεβλώνει την θέση και την άποψη των άλλων στους οποίους αναφέρεται, διότι υπάρχουν και τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά, που τον διαψεύδουν.
Την κα Νάννου, εσκεμμένα ή μη, σίγουρα την αδικεί.
Ηταν η πρώτη που καυτηρίασε την δημοτική αρχή για τον ορισμό της συνεδρίασης σε ημέρα Γενικής Απεργίας, λέγοντας ότι αντί να είμαστε όλοι απόψε στο Σύνταγμα για να εκφράσουμε μαζί με τις εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου την αγανάκτησή μας σε αυτά που μεθοδεύονται και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο , εμείς μαζευτήκαμε εδώ να μιλήσουμε για τις ξαπλώστρες.  Τόσο σοβαρό είναι το θέμα της ξαπλώστρας ;
Επίσης διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απαράδεκτη και πρωτοφανή ανοχή του Προεδρείου να εισάγει προς συζήτηση τόσα πολλά προ-ημερησίας θέματα, που κράτησαν 5 ολόκληρες ώρες, από τις 7 μέχρι τις 12 μεσάνυκτα.
Όσον αφορά τις παραλίες, η θέση και η πρόταση της κας Νάννου ήταν ΝΑΙ στην παραχώρηση για τους καταστηματάρχες του χώρου μπροστά από το κατάστημά τους,
που δικαιωματικά και κατά προτίμηση παντός άλλου εκχωρείται από το Νόμο,
αλλά ΟΧΙ για τις άλλες 8 παραχωρήσεις για τις οποίες ζήτησε
α) να αποσυρθούν τα θέματα από την ημερήσια διάταξη γιατί είναι παράνομη η  
    απ΄ευθείας παραχώρηση
β) να φέρουν στο επόμενο Δημ.Συμβούλιο προς συζήτηση και λήψη απόφασης θέμα 
    παραχώρησης ή μη των παραλιών
γ)  σε περίπτωση που το Σώμα αποφασίσει θετικά, τότε η παραχώρηση να γίνει με
     δημοπρασία, όπως ο νόμος και η σχετική ΚΥΑ επιτάσσουν, ούτως ώστε οι όποιοι  
     ενδιαφερόμενοι να τύχουν ίσης μεταχείρισης.   
Αυτό ενόχλησε τόσο το Προεδρείο όσο και το Δήμαρχο, οι οποίοι προσπάθησαν (ανεπιτυχώς) να δικαιολογηθούν ότι δεν είχαν τον χρόνο να οριοθετήσουν τους προς παραχώρηση χώρους γι΄αυτό και δεν έκαναν δημοπρασία. Παραδέχθηκαν ότι είναι παράνομη η απ’ ευθείας παραχώρηση και υποσχέθηκαν ότι από του χρόνου θα γίνεται με δημοπρασία.  
Η κα Νάννου αντέδρασε κατηγορώντας την Δημοτική Αρχή για έλλειψη διαφάνειας και ότι χρησιμοποιεί κατά κόρον το πρόσχημα της έλλειψης χρόνου για να προβαίνει παράνομα σε απ΄ευθείας παραχωρήσεις ή αναθέσεις έργων και υπηρεσιών, όπως αυτό του φρεατίου στο Κέντρο Νεότητας προϋπολογισμού 500.000 ευρω  με απ΄ευθείας ανάθεση.  
Κατόπιν αυτού απεχώρησε από την συνεδρίαση περί ώρα 4 το πρωϊ, όντας κουρασμένη μετά από 9 ολόκληρες ώρες στα έδρανα, αφού το επόμενο και τελευταίο θέμα αφορούσε τη λήψη απόφασης για την κοπή ενός συγκεκριμένου ευκαλύπτου.

Αυτά, προς αποκατάσταση της αλήθειας.