Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νίκο Σηφουνάκη για τις ιχθυοκαλλιέργειες.


Τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νίκο Σηφουνάκη επισκέφθηκε την Παρασκευή 24 Ιουνίου, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής, προκειμένου να συζητήσουν τις συνθήκες λειτουργίας των ιχθυοκαλλιεργειών στο νησί.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο βουλευτής Β’ Πειραιά κ. Ιωάννης Τραγάκης, ο κ. Φραγκούλης Τριανταφυλλάκης , ως εκπρόσωπος του βουλευτή Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη και οι επικεφαλείς δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας κ. Σπυρίδων Σοφράς και κ. Νικόλαος Ράπτης.


Αφού ενημερώθηκε ο κ. Σηφουνάκης για το καθεστώς των υδατοκαλλιεργειών που επικρατεί στη Σαλαμίνα, τόνισε την σπουδαιότητα ύπαρξης κανόνων και σχεδιασμού στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων αυτών, ώστε να μπει ένα τέλος στην ανεξέλεγκτη επέκτασή τους.

Επίσης, υπήρξε η δέσμευση ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από πλευράς Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα ρύπανσης και αυθαιρεσίας, ενώ παράλληλα θα ληφθούν σοβαρά υπόψη οι προβληματισμοί των φορέων του νησιού μας, σχετικά με την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του θαλάσσιου.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ