Είναι λύση ο η ένταξη της Σαλαμίνας σε κατηγορία Α;

Στήν ανακοίνωση του συλλόγου PERIVOS με τίτλο "Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος" γίνεται αναφορά για την θέση του κ. Ράπτη. Συγκεκριμένα ο κ.Ράπτης πρότεινε στο κ. Σηφουνάκη  η περιοχή να ενταχθεί  ως κατηγορία Α με τον χαρακτηρισμό "κορεσμένη".
Ας δούμε τι σημαίνει κατηγορία Α. Σύμφωνα με το προσχέδιο που έχει δοθεί στην διαβούλευση κατηγορία Α σημαίνει:
"Περιοχές ιδιαίτερα αναπτυγμένες που χρήζουν παρεμβάσεων βελτίωσης, εκσυγχρονισμού των μονάδων και υποδομών, προστασίας και αναβάθμισης του περιβάλλοντος
Πρόκειται για περιοχές στις οποίες υπάρχει ήδη ανάπτυξη της υδατοκαλλιεργητικής δραστηριότητας με σημαντική συγκέντρωση μονάδων. Χαρακτηρίζονται από τις ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες του θαλάσσιου περιβάλλοντος για την ανάπτυξη υδατοκαλλιέργειας, την ικανοποιητική σύνδεσή τους με αστικά κέντρα ή άλλα κέντρα κατανάλωσης των παραγόμενων προϊόντων, καθώς και από τις θετικές συνθήκες ανάπτυξης της δραστηριότητας από άποψη απαγορευτικών χρήσεων.
Στις περιοχές αυτές επιτρέπεται ο εκσυγχρονισμός των υφισταμένων μονάδων και προωθείται κατά προτεραιότητα η ίδρυση ΠΟΑΥ. Η εγκατάσταση νέων μονάδων και η επέκταση των υφισταμένων επιτρέπεται μετά από έλεγχο της ποιότητας των νερών και των περιβαλλοντικών συνθηκών, που θα πραγματοποιηθεί κατά την διαδικασία έγκρισης ΠΟΑΥ, είτε εγκατάστασης σε Π.Α.Σ.Μ.,σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις περί σωρευτικών δράσεων ως προς τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τους περιορισμούς του παρόντος."

Ο κ. Ράπτης κάνει μια συμβιβαστική πρόταση. Μοιάζει περισσότερο σαν να μετατοπίζει χρονικά το πρόβλημα παρά να το λύνει. Το μη χείρον βέλτιστο, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει, νομίζουμε όμως ότι πρέπει να αγωνιστούμε για τον πλήρη αποχαρακτηρισμό της Σαλαμίνας από Περιοχή Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Α.Υ.). Μόνο έτσι μπορεί να μπει ένα φρένο στην διαρκεί υποβάθμιση του νησιού.