Δούρειος ίππος στον αγώνα των κατοίκων του νησιού, η πολιτική του Δημάρχου κ. Γ. Τσαβαρή για την επικείμενη εγκατάσταση ιχθυοτροφείων στη Νότια Σαλαμίνα.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΑΛΑΜΙΝΑ 19/06/11

Δούρειος ίππος στον αγώνα των κατοίκων του νησιού, η πολιτική του Δημάρχου κ. Γ. Τσαβαρή για την επικείμενη εγκατάσταση ιχθυοτροφείων στη Νότια Σαλαμίνα.


Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες του δημάρχου κ. Τσαβαρή αλλά και του πρόεδρου του Δ.Σ. κ. Ν.  Κόγια, οι οποίοι απροκάλυπτα  και συνειδητά διαστρέβλωσαν την τελευταία ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Σαλαμίνας να μην επιτραπεί καμιά εγκατάσταση ιχθυοτροφείων στο νησί.
Αυτό έγινε την Κυριακή 19/06/11 στο Flamingo, στην επιτυχημένη συγκέντρωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας, που διοργάνωσαν από κοινού, ο Σύλλογος Μηχανικών Σαλαμίνας, ο αλιευτικός σύλλογος «Αγ. Ανδρέας»
και ο περιβαλλοντολογικός όμιλος ΠΕΡΙΒΟΣ.

Εναρμονισμένος ο κ. Τσαβαρής, με τις κυβερνητικές επιλογές για την ισχυροποίηση των συμφερόντων 3-4 μονοπωλιακών ομίλων στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, οι οποίες θα εξαφανίσουν την παράκτια αλιεία, πρότεινε   με την τοποθέτησή του :  ότι σε περίπτωση που υπογραφεί η Κυβερνητική Υπουργική Απόφαση ( ΚΥΑ) για εγκατάσταση των ιχθυοτροφείων, τότε θα επιδιώξουμε να περάσει με την Ε΄ Κλάση  και όχι με την Α΄ Κλάση! Δηλαδή πιο ήπια εγκατάσταση.
Από την άλλη, ο κ.Ν. Κόγιας, Πρόεδρος του Δ.Σ Σαλαμίνας, ξεπέρασε το όρια, προτείνοντας στους συγκεντρωμένους κατοίκους, ο Δήμος,  να επιλέξει και να προτείνει χώρους εγκατάστασης  των ιχθυοτροφείων!!
Επιβεβαίωσαν με τα παραπάνω την ουσιαστική θέση τους ότι είναι δέσμιοι των πολιτικών επιλογών των κομμάτων που συναθροίζονται πλειοψηφικά στο Δήμο Σαλαμίνας.

Έτσι συμπεριφέρονται οι ακομμάτιστοι, οι ανεξάρτητοι, οι χωρίς κομματική ταμπέλα, οι μη πολιτικά αναγνωρίσιμοι. Αφού πέρασαν τη μισή ζωή τους ανεμίζοντας παντιέρες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, τώρα απόκτησαν πολιτική κουλτούρα φερετζέ, ανοίγοντας την κερκόπορτα για  να την πληρώσει και πάλι ο λαός.

Στάχτη στα μάτια των κατοίκων λοιπόν, ήταν η απόφαση του Δημάρχου για σύσταση επιτροπής αγώνα με συμμετοχή όλων των παρατάξεων και φορέων, και πριν αλέκτωρ λαλήσει, ο κ Τσαβαρής, άρχισε να στρώνει παιχνίδι  αποδοχής και να βαρά σιωπητήριο.

Στη συγκέντρωση των προαναφερόμενων φορέων, η Δημοτική Σύμβουλος της Λαϊκής  Συσπείρωσης κα. Γκαβογιάννη αποκάλυψε την απόφαση του Δ.Σ
( Απρίλιος 2011) για τη μετακίνηση του ιχθυοτροφείου «Αργοσαρωνικός» με μόνη μειοψηφήσασα την ίδια, τονίζοντας, ότι με αυτή την απόφαση  διεφάνησαν οι πολιτικές προθέσεις τόσο της διοίκησης του Δήμου όσο και της μειοψηφίας, αφού παρότι υπήρξαν καταγγελίες ότι με τη μετατόπιση της εν λόγω μονάδας συνεπάγεται και ανανέωση της άδειας για 10 χρόνια, εντούτοις το ψήφισαν!!!
Συνέχισε λέγοντας ότι και η ομόφωνη  απόφαση του Δ.Σ. στις 20 Μαΐου αποδείχθηκε ότι ήταν για να ρίξει η πλειοψηφία στάχτη στα μάτια του κόσμου όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας από τη στάση και τις δηλώσεις στελεχών της διοίκησης του Δήμου.
Η Λαϊκή Συσπείρωση  δεν πρόκειται να συναινέσει σε ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντολογικά εγκλήματα των ακτών της Σαλαμίνας και των κατοίκων του νησιού.

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης παραιτείται από την διαπαραταξιακή επιτροπή «αγώνα» του Δήμου κατά των ιχθυοτροφείων, καταγγέλοντας την πλειοψηφία, για λειτουργία της επιτροπής αυτής στην κατεύθυνση της αποδυνάμωσης από τα μέσα, της όποιας θετικής έκβασης.
  
Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει την πρωτοβουλία των φορέων που διοργάνωσαν την εκδήλωση τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας οργανωτικής επιτροπής αγώνα με τη συμμετοχή των μαζικών φορέων και των κατοίκων του νησιού.


Λαϊκή Συσπείρωση Σαλαμίνας.