Η "Ειρήνη" του Αριστοφάνη στο Ευριπίδειο Θέατρο

Την «ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη θα παρουσιάσει η Θεατρική Διαδρομή το Σάββατο 16 Ιουλίου στο Ευριπίδειο Θέατρο στη  Σαλαμίνα σε μετάφραση Χ. Κ. Μύρη, σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, σκηνικά Γιάννη Κόττη, κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ, μουσική Μίνου Μάτσα.
Η αντιπολεμική κωμωδία παρουσιάστηκε το 421 π.Χ. στους δραματικούς αγώνες των Μεγάλων Διονυσίων και κέρδισε το δεύτερο βραβείο. Ο Αριστοφάνης έγραψε το έργο κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθηναίων και Σπαρτιατών, που κατέληξαν στην ειρήνη του Νικία. Ο αμπελουργός Τρυγαίος (Πέτρος Φιλιππίδης), απελπισμένος από την κατάντια των αμπελιών του, αποφασίζει να πάει και να ελευθερώσει την Ειρήνη. Ξεκινάει για τον Ολυμπο, πετώντας πάνω σ' ένα τεράστιο βρομερό σκαθάρι για να ζητήσει τη βοήθεια των δώδεκα θεών. Εκεί, τάζοντας δώρα στον θεό Ερμή, προσπαθεί να τον πείσει να βάλει ένα χέρι και να ελευθερώσουν μαζί την Ειρήνη γιατί η γη και οι άνθρωποι καταστρέφονται από τον πόλεμο.

Παίζουν οι Πάνος Σταθακόπουλος, Γιώργος Γαλίτης, Χρήστος Σιμαρδάνης, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Αγγελος Μπούρας, Σπύρος Παππάς, Ορέστης Τζιόβας, Τάκης Παπαματθαίου, Λευτέρης Ελευθερίου, Γιάννης Δεγαΐτης, Σταύρος Σβήγκος, Δημήτρης Δεγαΐτης, Τάσος Ιορδανίδης, Ιρις Παπαϊωάννου-Ντεκό.