Σημεία των καιρών-Σχόλιο αναγνώστη

Σημεία των καιρών, η πολιτική, πολιτιστική κρίση, η παρακμή των ηθών, των αξιών, των θεσμών, της αξιοπρέπειας, με εκχυδαϊσμό και αλλοτρίωση σε κάθε τι όσιο και ιερό. Οι πολίτες του τόπου έχουν πλέον απομακρυνθεί και παραιτηθεί από το όνειρο και την προσδοκία και έχουν συμβιβαστεί με την υποβάθμιση, την απάτη και την ανικανότητα ανήμποροι να αντιδράσουν. Δημοτικοί άρχοντες έξω από τις προδιαγραφές της κοινωνίας, χωρίς φραγμούς και ηθικά κρατήματα, λεηλατούν ότι πολυτιμότερο διαθέτει ο τόπος μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις τους και την υλική δύναμή τους. Με διαφημιστικά τρικ προσπαθούν να παραπλανήσουν το δημοτικό συμβούλιο ανάγοντας σε μείζον θέμα της διαγραφή ενός δημοτικού συμβούλου. Με αστήριχτη πειστικότητα, χωρίς λογική και επιστημονική βάση εμφανίζουν τη διαγραφή ως ικανότητα, μορφώνοντας την αίσθηση ότι η εξουσία έχει και διαθέτει δυνάμεις καταστολής των κακών της δημοκρατίας και όποιων δεν συμμορφώνονται με τις επιθυμίες τους. Λειτουργούν από την άλλη στην υπερβολή, τον εκτροχιασμό, την ανικανότητα και άλλα λένε το πρωί μα άλλα κάνουνε το βράδυ. Έτσι θα λυθούν τα προβλήματα με κατινιές, κουτσομπολιά,
μικροπολιτικές, σχεδιασμούς από ιεράρχες της βλακείας και στρατηγικές από αρπαχτικά πρώτης γραμμής. Η αποχέτευση, οι δρόμοι, τα έργα κ.α. μετέωρα πλέον περιμένουν τους μεγάλους ειδήμονες να λύσουν τα προβλήματα, αλλά αυτοί έχουν αναλάβει τους μεγάλους αγώνες της διαγραφής, των μεταλλείων, του εξωτερικού τις δημόσιες σχέσεις και τις ξαπλώστρες τώρα το καλοκαίρι, βλέπεται αποτελούν έργα με την έννοια του κατεπείγοντος. Αυτή η δημοτική αρχή θα λύσει τα προβλήματα του τόπου, με εθελοντισμό, με παρανομία και συνενοχή. Η δε αντιπολίτευση στον ύπνο του δικαίου περιμένει μήπως και δεν παραιτηθεί ο δημοτικός σύμβουλος και παιχτεί κάποιο έργο του παραλόγου για να συμμετέχουν και αυτοί. Βέβαια χρειάζονται επαναστάσεις μα για να γίνουν αυτές χρειάζονται και παλικάρια, δυστυχώς όμως οι πολίτες μας τα έχουν απορρίψει γιατί προέχει η κουτοπονηριά και η πουστιά.

Οι πολίτες είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν τους αρίστους.
Δεν μένει παρά να οπλιστούν με θάρρος και να εμφανιστούν άφθαρτοι, μορφωμένοι, εργατικοί, ειλικρινείς.
Τα άλλα αφήστε τα σε μας, στον λαό της Σαλαμίνας μόλις αναγνωρίσουμε τα προσόντα τους θα είναι ζήτημα χρόνου η εκλογή τους.