Ομόφωνα δηλαδή δικαιολογημένα;

Με ένα δελτίο τύπου, που εύκολα θα χαρακτηριζόταν "λακωνικό", ο Δήμαρχος Σαλαμίνας μέσω του γραφείου τύπου, ανακοίνωσε την διαγραφή του Γ. Μπίλια από μέλος της παράταξης. Η διαγραφή είχε γίνει γνωστή και απλά το δελτίο τύπου ήρθε μόνο να συμπληρώσει η λέξη "ομόφωνα" χωρίς όμως πουθενά να αναφέρει τους λόγους για τους οποίους διεγράφει ο κ. Μπίλιας. 
Ο κ. Μπίλιας στις προηγούμενες εκλογές, και παρόλο που κατάγεται από το Αμπελάκι, τέθηκε υποψήφιος στον Δήμο Σαλαμίνας. Κατάφερε με προσωπικό αγώνα, αφού είναι γνωστό το πάθος με το οποίο εργάζεται, να έρθει τρίτος σε αριθμό ψήφων. Πρώτος ήταν ο Β. Αστράκος με 1041 ψήφους, δεύτερη η ακυρωθείσα τελικώς Ε. Καραγιάννη με 894 ψήφους και τρίτος ο Γ. Μπίλιας με 660 ψήφους. Ο Π. Παπαθεοχάρης συγκέντρωσε 821 ψήφους, ήταν όμως υποψήφιος στο δημοτικό διαμέρισμα του Αμπελακίου. Στις δημαιρεσίες ο δήμαρχος για τις πέντε θέσεις αντιδημάρχων δεν επέλεξε σε καμία τον κ. Μπίλια. Έδειξε  ξεκάθαρα ότι δεν το συμπεριελάμβανε στο στενό πυρήνα των συνεργατών του. Προφανώς ούτε ο Αστράκος άνηκει στον στενό πυρήνα εκεί όμως οι συσχετισμοί είναι διαφορετικοί. Για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ο Αστράκος είναι κάτι σαν "τοτέμ", ενώ ο Μπίλιας φέρει μάλλον τον τίτλο του "γραφικού" αγωνιστή.
Για να επανέλθουμε στο θέμα της διαγραφής, θα ήταν προτιμότερο να υπήρχε ένα αιτιολογημένο σκεπτικό πίσω από αυτή την ενέργεια. Η έλλειψή του θα δημιουργήσει ένα κύκλο φημών που θα πυροδοτήσει περαιτέρω το ήδη τεταμένο κλίμα στον Δήμο Σαλαμίνας, αφού  με τον Δήμο σε καθεστώς επιτήρησης, τα δύσκολα έρχονται. Ο κ. Τσαβαρής γνώριζε ότι, τα ετερόκλιτα στοιχεία που συνένωσε για να κερδίσει τον δημαρχικό θώκο θα απαιτούσαν ιδιαίτερους χειρισμούς. Η διαγραφή και μάλιστα τόσο νωρίς δεν μπορεί να θεωρηθεί "ευφυής" χειρισμός και είναι πιθανόν να αποτελέσει προάγγελο και νέων διαγραφών.
Ενδιαφέρον θα έχει επίσης και η θέση του κ. Μπίλια, όταν αυτή εκφραστεί. Όπως προανέφερα τα δύσκολα είναι μπροστά. Ήδη οι έλεγχοι έχουν προγραμματιστεί για το Αμπελάκι και πολλοί χάνουν σιγά-σιγά τον ύπνο τους. Το καλοκαίρι προμηνύεται  καυτό, άλλωστε λεφτά για διακοπές δεν υπάρχουν.