Reserve ξαπλώστρες στα Σελήνια Σαλαμίνας

Απίστευτο, το είδαμε και αυτό !!!!!
Είχαν εξοχικό στα Σελήνια από το 1968 οι γονείς μου και ήρθαμε για 15 ημέρες να κάνουμε μερικά μπάνια με την οικογένεια μου.
Σήμερα συνέβει κάτι απίστευτο.
Στις 09:30 το πρωΐ πήγαμε στη παραλία "ΦΛΩΡΑ" στα Σελήνια για να κάνουμε ένα μπάνιο νωρίς έτσι ώστε να αποφύγουμε τον καύσωνα ,απαγορευτικό άλλωστε για το μωρό των 3 ετών που έχουμε .
Με το που φθάσαμε στη παραλία δεν υπήρχε έστω και μία ξαπλώστρα ελεύθερη ,όλες είχαν πάνω πετσέτες ενώ ο κόσμος που υπό κανονικές συνθήκες θα αντισοιχούσε στις ξαπλώστρες ήταν ανύπαρκτος.
Με το που βρήκαμε μία ξαπλώστρα ,αμέσως ήρθε μια κοπέλα και μας είπε αν θα παραγγείλουμε .
Η απάντηση μου ήταν ότι μόλις πριν από μισή ώρα ήπιαμε καφέ και όχι θα παραγγείλουμε σε λίγη ώρα.
Μας είπε ότι θα έπρεπε να παραγγέλναμε άμεσα και φυσικά φύγαμε όχι για το ποσό χρημάτων το οποίο είναι αστείο αλλά για την συμπεριφορά η οποία στερείται παντελώς από έστω και μιας μορφής ή έστω ενός αποτυπώματος σωστής συμπεριφοράς.
Επίσης το γεγονός των απλωμένων πετσετών στις άδειες από κόσμο ξαπλώστρες την συγκεκριμένη ώρα σημαίνει ότι μάλλον αυτοί που μένουν στην παραλία ,τοποθετούν πετσές από τα ξημερώματα για να πάνε να κάνουν μπάνιο το μεσημέρι και που υπενθυμίζω σε μερικούς που έχουν "χάσει" ακόμα και τις έννοιες των λέξεων ότι μεσημέρι είναι μετά τις 11 και μέχρι τις 3.
Ελπίζω να μην εμπλέκονται οι καφετέριες και τα εστιατόρια της παραλίας σε αυτή την ιδιότυπη prive και reserve κατάσταση που αντιμετώπισα και βέβαια θα είναι ευχής έργον όπως η δημοτική αρχή να επιληφθεί της ιστορίας με συστάσεις αλλά και πρόστιμα διότι τα Σελήνια δεν είναι Μύκονος ή Πάρος ή Ρόδος αλλά ένα μέρος της Σαλαμίνας στο οποίο έχοντας ήδη εξοχικό, αναγκαστικά έρχομαι για την ώρα διότι σκέφτομαι σοβαρά να το πουλήσω διότι δεν ταιριάζει ούτε στην κοινωνική αλλά ούτε και στην ακαδημαϊκή μου μόρφωση.
Η Σαλαμίνα δεν είναι η Σαλαμίνα που έζησα ως παραθεριστής με τους γονείς μου στα παιδικά μου χρόνια με τον ωραίο κόσμο,την αγνή εξοχική ζωή και άλλα πολλά που τώρα εκλίπουν αλλά αντιθέτως από την δεκαετία του 1980 αλλά και ειδικά αυτή τη περίοδο έχει μετατραπεί σε μια λεκάνη άξεστων,αστοιχείωτων και κοινωνικά απαράδεκτων ανθρώπων στην πλειοψηφία τους δυστυχώς, που είτε κατοικούν μόνιμα είτε έρχονται ως παραθεριστές ,αφήνωντας τα σκουπίδια τους και το αυξημένο κοινωνικο-οικολογικό τους αποτύπωμα χωρίς να σέβονται τους υπολοίπους και χωρίς ίχνος γενικά σεβασμού.
Παντού βρωμιά,ακόμα και στις παραλίες "ΦΛΩΡΑ" που τόσο "κόπτονται" οι καφεδομαγαζάτορες αλλά και στη "ΛΙΜΝΙΟΝΑ" απίστευτη εγκατάλειψη επειδή δεν υπάρχουν συμφέροντα επιχειρηματικά.
Θα πρέπει να καταλάβει η δημοτική αρχή ότι η καθαριότητα στις παραλίες δεν αποτελεί προαπαιτούμενο της λειτουργίας εστιατορίων και συναφών καταστημάτων εστίασης αλλά θα πρέπει να είναι πεντακάθαρες γιατί κάνουν μπάνιο άνθρωποι και όχι ζώα όπως σκύλοι και γάτες που οικειοποιούνται και αυτά καταλλήλως τις ακτές.
Θα πρέπει να καταλάβουν οι καφεδομαγαζάτορες ότι η παραλία δεν τους ανήκει και τέλος θα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι ο σεβασμός προς τους άλλους συνανθρώπους τους και η σωστή συμπεριφορά που πρέπει να διέπει όλους ανεξαιρέτως είναι μια βασική αρχή της οποιασδήποτε κοινωνίας πολιτών εκτός και αν η αποκαλούμενη ως "Μπακαουκία" από πολλούς Σαλαμίνα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα γεγονός που με λυπεί απεριόριστα.
Υποθαλάσσια γέφυρα 200 μέτρων δεν θέλουν τα συμφέροντα και οι κάτοικοι γιατί θα έχει λέει...κόσμο,οι παραλίες δεν τους πειράζει που είναι μέσα στη μπίχλα και στην ακαλαισθησία ή μήπως δεν τους πειράζει η κοινωνική συμπεριφορά κάποιων που στιγματίζουν αυτό το ωραίο κατά τα άλλα νησί του αργοσαρωνικού και δίνουν το δικαίωμα ακόμα και σε μένα να το δυσφημίζω την ίδια στιγμή που θα μπορούσα να το λάτρευα ;
Είναι ντροπή και είναι το μοναδικό νησί σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Ασία που δεν έχει ζεύξη με γέφυρα ή υποθαλλάσια αρτηρία τη στιγμή που είναι 120 μέτρα από την ηπειρωτική χώρα.
Είναι πρωτοφανές να πηγαινοέρχονται βαλίτσες με λεφτά σε πολιτικούς για να μην προωθούν το αυτονόητο.
Είναι ξεφτίλα και σηματοδοτεί ότι για το χάλι μας το μαύρο οι μοναδικοί υπεύθυνοι είμαστε εμείς οι ίδιοι.
Η ζωή κύριοι και κυρίες Σαλαμινίωτες και Σαλαμινιώτισσες δεν τελειώνει στην εξώπορτα του σπιτιού σας αλλά συνεχίζεται και έξω από αυτό αλλά δυστυχώς είστε απαίδευτοι και κοινωνικά αμόρφωτοι
όσα πτυχία και αν έχετε και όσο και αν σπουδάζετε τα παιδιά σας ,ίδιοι θα παραμείνετε και εσείς και τα παιδιά σας γιατί η κοινωνική μόρφωση μαθαίνεται από τους γονείς προς τα παιδιά και μετά και από τους δασκάλους αλλά τελικά το ρητόν "με όποιο δάσκαλο καθίσεις,τέτοια γράμματα θα μάθεις" με προέκταση φυσικά και πρωτίστως τους γονείς ισχύει εις το ακέραιον και όχι μόνο για τη Σαλαμίνα αλλά για ολόκληρη τη δύστυχη κοινωνικά,πολιτικά και οικονομικά χώρα μας.
Αναγνώστης