Η αυξανόμενη εγκληματικότητα στην Σαλαμίνα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.


Η αυξανόμενη εγκληματικότητα στην Σαλαμίνα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Καθημερινές μικροκλοπές αποτελούν ρουτίνα για τους αστυνομικούς, ενώ είδαμε να εμφανίζονται και περιπτώσεις αρκετά σοβαρότερες όπως η δολοφονία του 27-χρόνου υπαξιωματικού και την εξαφάνιση της 22- χρόνης φίλης του.  
Το θέμα της ελλιπούς αστυνόμευσης  είχε θέσει και ο ίδιος ο Δήμαρχος σε δηλώσεις που είχε κάνει με αφορμή την στυγερή δολοφονία του 27- χρόνου.  Συγκεκριμένα είχε δηλώσει  στο «Έθνος» ότι «η εγκληματικότητα στο νησί έχει χτυπήσει "κόκκινο" και η αστυνομία και το λιμενικό δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν, λόγω έλλειψης προσωπικού και τεχνικών μέσων.
Η αστυνομία έχει τέσσερα περιπολικά τα τρία από τα οποία δεν μπορούν λόγω βλαβών να κινηθούν, ενώ το λιμενικό δεν διαθέτει ούτε φουσκωτό σκάφος»
.
Από τις δηλώσεις αυτές, και ένα μήνα μετά, οι πολίτες του νησιού εξακολουθούν να βιώνουν την ίδια κατάσταση. Χθες ήταν η σειρά ενός περιπτέρου στην Ακτή  Καραΐσκάκη να πέσει θύμα της υποαστυνόμευσης. Σύμφωνα με το zougla.gr, άγνωστος, υπό την απειλή όπλου, αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό από το περίπτερο  καθώς και κάρτες τηλεφωνίας και αφού επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα, διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Ενδιαφέρον θα είχε να γνωρίζαμε τον αριθμό των κλοπών που καταγράφει το αστυνομικό τμήμα εβδομαδιαίος, αφού αν λάβει κανείς αυτά που ακούει  μεταξύ γνωστών και φίλων, που έχουν πέσει θύματα, θα πρέπει να είναι αρκετές.
Άμεσα το θέμα πρέπει να έρθει στο Δημοτικό συμβούλιο και με την συνεργασία των βουλευτών του νησιού να υπάρξουν πιέσεις για να αυξηθεί η αστυνομική δύναμη του νησιού, ώστε να ανταποκρίνεται στους 35 χιλιάδες μόνιμους κάτοικους και τις χιλιάδες των παραθεριστών που συρρέουν στο νησί τους καλοκαιρινούς μήνες.