«ΚΥΠΕΛΛΟ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 2011»


Φώτο από ΟΘΩΝ & ΦΩΤΕΙΝΗ
Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 24 – 25 Σεπτεμβρίου ο αγώνας Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης «Κύπελλο Ναυμαχίας Σαλαμίνας 2011 – ιστιοπλοϊκή Φιλία», που συνδιοργάνωσε ο ΝΟΒΣ με τους ΝΑΟΕΦ, ΑΝΟΙΑΘ, ΙΟΠΦ. Δήλωσαν συμμετοχή 66 σκάφη από 17 Ναυτικούς Ομίλους, εκκίνησαν 56 και τερμάτισαν στην πρώτη Ιστιοδρομία «Κύπελλο Ναυμαχίας Σαλαμίνας 2011» εντός χρόνου 52. Στην δεύτερη Ιστιοδρομία «Ιστιοπλοϊκή Φιλία» εκκίνησαν 53 σκάφη και τερμάτισαν ενός χρόνου 52.

Μετά τον τερματισμό της πρώτης Ιστιοδρομίας «Κύπελλο Ναυμαχίας Σαλαμίνας 2011» τα σκάφη φιλοξενήθηκαν στους νέους πλωτούς προβλήτες του Λιμανιού της Σαλαμίνας, χώρο που παραχώρησε ευγενώς το Δημ. Λιμενικό Ταμείο, χρωματίζοντας με ιστιοπλοϊκά χρώματα το Λιμάνι. Το Σάββατο το βράδυ σε μια λαμπρή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Σαλαμίνος στον κατάμεστο χώρο του περίβολου του Δημαρχείου, έγινε η απονομή επάθλων για την πρώτη Ιστιοδρομία «Κύπελλο Ναυμαχίας Σαλαμίνας 2011» του Αγώνα. Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Δήμαρχος Γιάννης Τσβαρής, ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά Δ. Λιντζέρης, ο Πρόεδρος του Δημ Συμβουλίου Σαλαμίνος Ν. Κόγιας ο εκπρόσωπος του Α/ΓΕΝ Αρχιπλοίαρχος Φ. Διαμαντόπουλος Π.Ν. ο επίτιμος Αρχηγός Λ.Σ. Χ. Δελημιχάλης, οι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Σαλαμίνος, ο Πρόεδρος του ΔΛΤΣ Γ. Κουτσιλέος, εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων των συμμετεχόντων Ναυτικών Ομίλων και η Χάλκινη Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας του Πεκίνου Βιργινία Κραβαριώτη. 

Φώτο από ΟΘΩΝ & ΦΩΤΕΙΝΗ
Την Κυριακή το πρωί στις 11:00 δόθηκε η εκκίνηση της δεύτερης Ιστιοδρομίας «Ιστιοπλοϊκή Φιλία» έξω από το λιμάνι της Σαλαμίνας, με τα πανιά των 53 σκαφών να γεμίζουν τον κόλπο της Σαλαμίνας σε μία πρωτοφανή εικόνα Ιστιοπλοΐας για το νησί. Παράλληλα την ίδια ώρα στην εκπομπή της ΕΡΑΣΠΟΡ «Αθλητισμός και Τουρισμός» στο αφιέρωμα που είχε για τον αγώνα «Κύπελλο Ναυμαχίας Σαλαμίνας 2011» μίλησαν στον αέρα ο Πρόεδρος της επιτροπής αγώνα και Έφορος Ιστιοπλοΐας του ΝΑΟΕΦ Σταμάτης Πάρχας, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής και ο Γ. Γραμματέας και Έφορος Ιστιοπλοΐας του ΝΟΒΣ Γιώργος Γενικαλιώτης.
Στον αγώνα συμμετείχαν τρία σκάφη από τον ΝΟΒΣ με πληρώματα μέλη Αθλητές και απόφοιτους των σχολείων Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης του ΝΟΒΣ, όπως επίσης Αθλητές και 10 απόφοιτοι των σχολείων του ΝΟΒΣ συμμετείχαν ως μέλη πληρωμάτων άλλων συμμετεχόντων σκαφών, τα οποία και διακρίθηκαν.
Τα αποτελέσματα των δύο Ιστιοδρομιών είναι αναρτημένα στις Ιστοσελίδες του ΝΟΒΣ του ΝΑΟΕΦ και του ΑΝΟΙΑΘ  www.nobs.gr    www.naoef.gr και www.anoiath.gr
Τα αποτελέσματα αναλυτικά των τριών πρώτων ανά κατηγορία και κλάση της πρώτης Ιστιοδρομίας «Κύπελλο Ναυμαχίας Σαλαμίνας 2011» έχουν ως εξής: 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ης ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑΣ «ΚΥΠΕΛΛΟ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 2011»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IRC
ΚΑΤΑΤΑΞΗ
ΣΚΑΦΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ
1
CLEOPATRA
ΝΟ Καλαμακίου
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
2
GRASSHOPPER
ΑΝΟΙΑΘ
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
3
IFIGENEIA II
ΝΑΟΕΦ
ΧΡΟΝΑΚΟΣ ΤΑΣΟΣ






ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ORC international  ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
ΚΑΤΑΤΑΞΗ
ΣΚΑΦΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ
1
ERODIOS
ΝΟΤΚ
ΚΑΛΛΙΓΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
2
HARA
ΙΟΠ-ΔΕΗ
ΚΑΤΣΟΡΧΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3
NEFELI-VIOFANN
ΝΟΤΚ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ORC international  ΚΛΑΣΗ Ι
ΚΑΤΑΤΑΞΗ
ΣΚΑΦΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ
1
VENTUS-PORSELANA
ΝΑΣ
ΚΛΟΥΒΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
2
NEMESIS
ΝΟΕΦ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
3
LENA II
ΝΟΕΦ
ΠΡΙΦΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ORC international  ΚΛΑΣΗ ΙΙ
ΚΑΤΑΤΑΞΗ
ΣΚΑΦΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ

ERODIOS
ΝΟΤΚ
ΚΑΛΛΙΓΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

HARA
ΙΟΠ-ΔΕΗ
ΚΑΤΣΟΡΧΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

NEFELI-VIOFANN
ΝΟΤΚ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ORC Club  ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
ΚΑΤΑΤΑΞΗ
ΣΚΑΦΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ


AEGEAS I
ΝΑΟΕΦ
ΤΖΙΤΖΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΒΙΛΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

GIALABOUKOS
ΝΟΕΦ
ΛΑΣΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


ADRA
ΝΑΟΒ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΖΗΝΟΒΙΟΣ









ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ORC Club  ΚΛΑΣΗ Ι
ΚΑΤΑΤΑΞΗ
ΣΚΑΦΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ


ADRA
ΝΑΟΒ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΖΗΝΟΒΙΟΣ


KAMAYA V
ΣΕΑΝΑΤΚ
ΛΕΦΕΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ


ANASTASSIA II
ΝΟΒΣαλαμίνας
ΜΕΛΙΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΚΙΑΜΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΧΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΛΕΩΝΤΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΟΥΡΓΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ORC Club  ΚΛΑΣΗ ΙΙ
ΚΑΤΑΤΑΞΗ
ΣΚΑΦΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ

HIMAIRA
ΝΟΤΚ
ΤΟΡΟΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

EMMANOYELA
ΣΕΑΝΑΤΚ
ΒΑΡΒΑΡΡΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ARGO
ΝΑΟΕΦ
ΚΟΝΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ORC Club  ΚΛΑΣΗ ΙΙΙ
ΚΑΤΑΤΑΞΗ
ΣΚΑΦΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ

SUN LION
ΝΑΟΕΦ
ΛΙΑΚΡΗΣ ΝΙΚΟΣ

MARA
ΝΟΕΦ
ΔΗΜΑΚΑΡΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

STAVENTO
ΣΕΑΝΑΤΚ
ΗΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ





ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ORC Club  ΚΛΑΣΗ ΙV
ΚΑΤΑΤΑΞΗ
ΣΚΑΦΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ


AEGEAS I
ΝΑΟΕΦ
ΤΖΙΤΖΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΒΙΛΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

GIALABOUKOS
ΝΟΕΦ
ΛΑΣΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


MELODIE
ΣΕΑΝΑΤΚ
ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ



             ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Το Σάββατο 17 το βράδυ στο κατάμεστο GALA SKY DECK, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής Πτυχίων στους αποφοίτους των 3ου, 4ου, και 5ου Σχολείων Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης του ΝΟΒΣ. Αποφοίτησαν συνολικά 24 νέοι Ιστιοπλόοι, οι 8 από τους οποίους (του 5ου Σχολείου) προέρχονταν από τα γειτονικά Μέγαρα, που προτίμησαν τον ΝΟΒΣ για τα πρώτα τους Ιστιοπλοϊκά βήματα. Τίμησαν με την παρουσία τους και έδωσαν τα πτυχία στους αποφοίτους, ο Δήμαρχος Σαλαμίνος Γιάννης Τσαβαρής, ο Πρόεδρος του Δημ Συμβουλίου Σαλαμίνος Ν. Κόγιας, ο Πρόεδρος του Δημ. Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνος Γ. Κουτσιλέος και ο Αντιπρόεδρος του Δημ. Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνος Ι. Βενετσάνος
Βρίσκεται σε εξέλιξη το 6ου Σχολείο Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης του ΝΟΒΣ, στο οποίο φοιτούν 6 μαθητές.
Το επόμενο Σχολείο Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης του ΝΟΒΣ πρόκειται να αρχίσει αρχές Νοεμβρίου.
Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, δίδονται καθημερινά στις Εγκαταστάσεις του ΝΟΒΣ 19:00 με 20:00. Επιπλέον, η ενημέρωση των ενδιαφερομένων στην Ιστοσελίδα του ΝΟΒΣ www.nobs.gr.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Στα πλαίσια του εορτασμού 20 χρόνων συντονισμού στην Ελλάδα για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων στην ανάγκη διατήρησης των ακτών και των θαλασσών μας καθαρών από τα σκουπίδια, της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA, ο ΝΟΒΣ συμμετέχει την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 10:00 το πρωί, με τα μέλη και τους αθλητές του στον καθαρισμό του νότιου λιμενοβραχίονα του Λιμανιού της Σαλαμίνας. Τόπος συγκέντρωσης οι εγκαταστάσεις του ΝΟΒΣ στ Λιμάνι της Σαλαμίνας. Η συμμετοχή των συμπολιτών μας είναι ευπρόσδεκτη. 


Το  Διοικητικό  Συμβούλιο