ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 
Η νέα Δημοτική Αρχή, από την αρχή της θητείας της, παρόλο το δύσκολο έργο που έπρεπε να φέρει εις πέρας εφαρμόζοντας το νέο αυτοδιοικητικό νόμο «Καλλικράτης» και αντιμετωπίζοντας σωρεία προβλημάτων που προήλθαν από την κακή οικονομική διαχείριση των προηγούμενων ετών, επιπλέον κατάρτισε και έφερε προς ψήφιση σε ειδικές συνεδριάσεις του ΔΣ  τους ισολογισμούς:

·        του πρώην Δήμου Σαλαμίνας για τα έτη:
1) 2008
2) 2009
3) 2010

·        του πρώην Δήμου Αμπελακίων για τα έτη:
1) 2008
2) 2009
3) 2010
Το τραγελαφικό είναι ότι οι υπεύθυνοι της κακοδιαχείρισης, προφασιζόμενοι αστείους ισχυρισμούς, απουσίασαν από τις ανωτέρω συνεδριάσεις, οι οποίες έγιναν για να καλυφθούν δικές τους παραλείψεις!!!
Η συγκεκριμένη υποχρέωση είναι δέσμια αρμοδιότητα που έπρεπε να είχαν επιτελέσει οι προηγούμενες Διοικήσεις, καθώς όφειλαν και ως ορίζει ο νόμος, να καταρτίζουν τους ισολογισμούς κάθε χρόνο (αρ.163 του Ν. 3463/06, ΔΚΚ).
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Δήμο Αμπελακίων δεν είχαν καταρτιστεί ποτέ μέχρι σήμερα (!!!) ισολογισμοί και στον πρώην Δήμο Σαλαμίνας δεν είχαν καταρτιστεί για τα προαναφερόμενα έτη, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αυτό και μόνο το γεγονός αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της ανευθυνότητας, της αδιαφορίας και της πλήρους ανικανότητας των προηγουμένων διοικήσεων, γεγονός που συνέτεινε ώστε να περιέλθει ο Δήμος μας στη δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να δανείζονται, να χρεώνονται και να προμηθεύονται. Τίποτα άλλο!
Τέλος, το χρέος που κληρονομήσαμε επιβεβαιώθηκε πλήρως και με τους καταρτισθέντες ισολογισμούς του έτους 2010, ότι συμπίπτει με αυτό της απογραφής έναρξης, δηλαδή στα 43.000.000€, όσα ακριβώς είχαμε πει, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ