Ελάττωση του αριθμού των αντιδημάρχων και του σχετικού προσωπικού με σκοπό την εξοικονόμηση ποσού τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ.

Είναι γνωστό ότι με το νέο μνημόνιο θα υπάρξει μείωση των Αντιδημάρχων και του προσωπικού που ανήκει σε αυτούς ώστε να εξοικονομηθούν 30εκ €. Ανεξάρτητα αν κάποιος συμφωνεί με το μνημόνιο ή όχι, οι αμοιβή στους αιρετούς αντιπροσώπους των Δήμων αποτελούσε ένα είδος πίεσης και ανταμοιβής των Δημάρχων σε ορισμένους συμβούλους "ειδικών" αποστολών, τα γνωστά "ταξίματα". 
Προσωπικά πιστεύω ότι αυτοί που ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση θα  πρέπει να το κάνουν εθελοντικά. Αυτό βέβαια σε παλαιότερες εποχές είχε οδηγήσει στο φαινόμενο, τα μέλη των δημοτικών συμβουλίων να είναι κυρίως συνταξιούχοι ή απόστρατοι, πραγματική δηλαδή "γερουσία".  Δεν γνωρίζω τι είναι περισσότερο βλαβερό, οι συνταξιούχοι ή οι επαγγελματίες πολιτικοί;
Ανεξάρτητα όμως αυτών, ο Δήμαρχος μέσα στο 2013 θα πρέπει να αποφασίσει ποιος θα ξηλωθεί, και τέτοιου είδους διαδικασίες είναι δύσκολες. Όταν μάλιστα απέχουν και ένα χρόνο από τις εκλογές. 
Άλλωστε εδώ και λίγο καιρό επικρατεί νηνεμία στα δημοτικά δρώμενα και πολλές φορές μετά την νηνεμία έρχεται η καταιγίδα. Αναμονή λοιπόν ώστε ο καιρός  να δείξει  τις προθέσεις του