Η απάντηση της κ. Ρούλας Νάννου

 Κε Διαχειριστά,

 

 Σχετικά με την σημερινή ανάρτησή σας (αναδημοσίευση από zougla.gr

«    Υπ.Δήμαρχος Σαλαμίνας λέει ΟΧΙ στους εορτασμούς των Σαλαμινίων!  »

 

Έχω να παρατηρήσω τα εξής:

1.     Ο τίτλος της ανάρτησης είναι τελείως ψευδής και συκοφαντικός.

2.     Ο συντάκτης της ανάρτησης αναφέρεται σε ορισμένες φράσεις μιας από τις απαντήσεις μου, σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσα στην

     Ηλεκτρονική εφημερίδα «γνώμη της Σαλαμίνας» (thesalaminians.com), και καλά κάνει, να έχει τις αντιρρήσεις του.

     Η κριτική είναι συστατικό της δημοκρατίας και καλοδεχούμενη, αρκεί να είναι καλοπροαίρετη και να τηρεί τους όρους της δεοντολογίας.

     Η δεοντολογία λοιπόν επιτάσσει να αναφέρει πρώτα ολόκληρη την απάντηση στην ερώτηση που μου έγινε, και μετά είναι δικαίωμα του καθενός  

     να σχολιάσει και να κάνει την όποια κριτική και σε όποιο βαθμό αρέσκεται.

    

     Γιαυτό λοιπόν, για να αποδώσετε τα του Καίσαρος, σας παρακαλώ να αναρτήσετε ολόκληρη την απάντηση επί της ερωτήσεως που μου έγινε,

     την οποία και επισυνάπτω, προς διευκόλυνσή σας.

 

Ε5: Πως κρίνετε την εν μέσω γενικής εθνικής οικονομικής κρίσης, και μάλιστα με το δεδομένο την ιδιαίτερα κακή κατάσταση του δήμου, επιχορήγηση σε συνεχή βάση διαφόρων συλλόγων; Και με την ευκαιρία, πώς κρίνετε την διοργάνωση των Σαλαμινείων 2011;

Α5. Εκείνο που προέχει είναι η συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και η βελτίωση των συνθηκών άθλησης και ενδιαίτησης των παιδιών μας. Συμφωνώ με την επιχορήγηση αθλητικών και άλλων πολιτιστικών συλλόγων, όταν και εφόσον όμως τα οικονομικά του δήμου το επιτρέπουν.
Η όποια επιχορήγηση όμως θα πρέπει να πιάνει τόπο και να παρέχεται για συγκεκριμένο σκοπό και δράση.
Δυστυχώς, αρκετές φορές χρησιμοποιείται και σαν ψηφοθηρικό εργαλείο. Γι αυτό δεν μπορώ λ.χ. να δεχθώ επιχορήγηση πολιτιστικού συλλόγου για εκδρομή των μελών του, τη στιγμή που βιοπαλαιστές κινδυνεύουν να καταστραφούν λόγω αδυναμίας πληρωμής των τιμολογίων τους από το Δήμο.
Οι εποχές είναι πολύ δύσκολες και προέχει η επιβίωση.
Είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην εξόφληση, έστω και τμηματικά, των οφειλών του δήμου προς την τοπική αγορά που μαστίζεται από την κρίση και το ένα μαγαζί μετά το άλλο κλείνουν, με αλυσιδωτές αντιδράσεις στην ντόπια οικονομία,
ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι να στηρίξουν τόσο την οικογένειά τους όσο και το μαγαζί τους και να μην χρεοκοπήσουν.

Όσο αφορά τα Σαλαμίνεια, είναι καθολική νομίζω η διαπίστωση ότι ξεφύγαμε πολύ από το μέτρο. Αρκετοί αιθεροβάμονες νόμισαν ότι ανακάλυψαν την πυρίτιδα και απογειώθηκαν.
Αρκετοί ονειροπαρμένοι εξίσωσαν τον τύμβο του Μίχα με τον Παρθενώνα του Καλλικράτη. Η υπερβολή στο απόγειό της.  Αξιωματούχοι, βαθμοφόροι και λοιποί επίλεκτοι παρατρεχάμενοι, απολάμβαναν επί μία εβδομάδα με ιδιαίτερη ικανοποίηση τα λουκούλλεια γεύματα που παρέθετε ο Δήμος ........εις μνήμη των προγόνων μας.
Προσκεκλημένοι των αδελφοποιημένων δήμων, αφού τους κοιμίσαμε και τους ταϊσαμε, ενθουσιασμένοι από την φιλοξενία μας, μας συνεχάρησαν για την γκλαμουριά και την επιτυχία της φιέστας.
Έχω την αίσθηση ότι όλα έγιναν από την μεγαλομανία ορισμένων και για προσωπική μόνο ανάδειξη και προβολή, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι πρόκληση για τον κόσμο που πεινάει στην κυριολεξία.
Πολλά έξοδα έγιναν, πολύς ντόρος έγινε, και το αποτέλεσμα ;
Να μην πληρώνουν τα τιμολόγια των εξόδων της Ρωμαϊκής αυτής φιέστας και να ωθούν ανθρώπους στην καταστροφή, όπως η περίπτωση που αναφέρθηκε στην ηλεκτρονική σας εφημερίδα.
Ας κάνουν επιτέλους τον απολογισμό πόσο στοίχησαν; Θα ήταν ενδιαφέρον.
Πιστεύω ότι η πρότασή μου, όπως και όλης σχεδόν της αντιπολίτευσης, να περιορισθούμε σε μία σεμνή και λιτή εκδήλωση που να συνάδει με τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, ήταν η πλέον ενδεδειγμένη.


 

     Ευχαριστώ εκ των προτέρων

   

     Με τιμή 

     Ρούλα Νάννου