Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας

Ένα  σύγχρονο και εγκεκριμένο από την Ε.Ε. πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής πρόκειται να κατασκευασθεί στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας στο πλαίσιο βελτίωσης των υποδομών ασφαλείας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Η κατασκευή θα γίνει από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» και τη σχετική πρωτοβουλία πήρε ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης. 

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώθηκε  ότι την Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας διημερίδα με θέμα την Οδική Ασφάλεια στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Η διημερίδα οργανώθηκε υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» και τα θέματα οδικής ασφάλειας ανέπτυξε η Πρόεδρος του ΙΟΑΣ, κ. Β. Δανέλλη – Μυλωνά και ειδικοί συνεργάτες της. Τα στελέχη του ΠΝ είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στο σύγχρονο εξοπλισμό προσομοιωτών οδήγησης, ανατροπής και πρόσκρουσης του ΙΟΑΣ για βιωματικές δράσεις και εφαρμογές.  
Την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 στην διημερίδα παρέστη ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γ. Ν. Ραγκούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ.
Πέραν των ανωτέρω, το Πολεμικό Ναυτικό έχει από σήμερα στη διάθεσή του από τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΟΜΕΔΥ χωρίς κόστος τα σχέδια, καθώς και απαραίτητο υλικό με την χορηγία του ΙΟΑΣ, ενός σύγχρονου και εγκεκριμένου από την ΕΕ πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, για την κατάλληλη αξιοποίησή του και την εγκατάστασή στο Ναύσταθμο Κρήτης, πιλοτικά, προκειμένου αξιολογηθεί για μετέπειτα εγκατάσταση στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας στο πλαίσιο βελτίωσης των υποδομών ασφαλείας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

πηγή: Τα Νέα