ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Σαλαμίνας ευχαριστεί θερμά όλους όσους με οποιονδήποτε τρόπο συμπαραστάθηκαν στο βαρύτατο πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της Προέδρου μας Αλεξάνδρας Βησσαρίου που τόσο ξαφνικά και αναπάντεχα «έφυγε» από κοντά μας την Τρίτη 3 Απριλίου 2012.

Το κενό που αφήνει πίσω της είναι δυσαναπλήρωτο καθώς σε όλη την διάρκεια της συνδικαλιστικής της πορείας,
εργάστηκε και αγωνίστηκε με συνέπεια και αποφασιστικότητα για την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, διακρίθηκε για την μαχητικότητα της αλλά και την επιμονή της.


Ξεκίνησε την συνδικαλιστική της πορεία το 1987 όταν ανέλαβε και επανίδρυσε τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σαλαμίνας αναλαμβάνοντας την Προεδρεία, θέση την οποία κατείχε έως σήμερα.
Με την δυναμικότητα της  έδωσε στο Σωματείο νέα πνοή, γράφοντας νέα μέλη, προσεγγίζοντας τα με τον ιδιαίτερο της τρόπο και την ευγένεια του χαρακτήρα της.

Αργότερα εκλέχτηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας αναλαμβάνοντας επί πολλά χρόνια την θέση της Ταμία και από τον Σεπτέμβριο του 2007 της θέση της Προέδρου, όπου για πρώτη φορά εκλεγόταν γυναίκα ως Πρόεδρος, θέση την οποία υπηρέτησε μέχρι σήμερα χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, με ανιδιοτέλεια και αγάπη γι’ αυτό που έκανε.

Όλοι οι συνεργάτες της διέκριναν σ’ εκείνη το χαρακτηριστικό να παθιάζεται με ότι αναλάμβανε και να καταφέρνει να πετυχαίνει τους στόχους τους οποίους έβαζε.

Όλοι εμείς που την γνωρίσαμε από κοντά και συνεργαστήκαμε επί σειρά ετών μαζί της αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι έφυγε από κοντά μας τόσο γρήγορα και αναπάντεχα και σε τόσο νεαρή ηλικία.
Είχε ακόμα να προσφέρει πολλά στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η παρουσία και η δράση της αποτελεί παρακαταθήκη η οποία θα καθοδηγεί τον αγώνα και την δράση μας στο μέλλον.

Θα βρίσκεται πάντα στις καρδιές μας και καθημερινά στην σκέψη μας καθώς η απουσία της θα είναι ιδιαιτέρως αισθητή.

Για μια ακόμη φορά εκφράζουμε τα  θερμότερα συλλυπητήρια  στην οικογένεια της.

Γνωρίζουμε ότι οι μέρες και οι ώρες που περνούν είναι τραγικές και η συνειδητοποίηση της οριστικής απώλειας γεννά συναισθήματα βαθύτατου και απερίγραπτου πόνου.

Τα ίδια συναισθήματα βιώνουμε κι εμείς που επισκεπτόμαστε καθημερινά το γραφείο της, τον χώρο που γέμιζε με την παρουσία της, και αντικρίζουμε τα προσωπικά της αντικείμενα και τα χειρόγραφα της.

Η ανάμνηση της θα είναι για πάντα ζωντανή στις καρδιές των οικείων της αλλά και των φίλων και συνεργατών της που τώρα πονούν βαθιά για την απώλεια της.

Καλό σου ταξίδι φίλη και συναδέλφισσα Αλέκα.
Αιωνία της η μνήμη!.

Για το Δ.Σ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ  ΙΣΙΔΩΡΟΣ        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ