ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ κ. ΣΟΦΡΑ



Ο πρώην δήμαρχος κ. Σοφράς «ξαναχτύπησε»!
Με πρόσφατο δελτίο τύπου, ξεπερνώντας ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό, κατηγορεί τη νέα Δημοτική Αρχή ότι δεν έχει εκπονήσει καμία μελέτη, αλλά  βρήκε ώριμες μελέτες που είχαν συντάξει οι προηγούμενες δημοτικές αρχές Σαλαμίνας, Αμπελακίων και η Νομαρχία και εξαιτίας αυτού του γεγονότος η σημερινή Δημοτική Αρχή ενέταξε έργα σε προγράμματα!
Ας ρωτήσουμε τον κ. Σοφρά...
- Πόσες και ποιές μελέτες άφησε στα 4 χρόνια της δημαρχίας του, ώριμες και έτοιμες για χρηματοδότηση;
- Το πρόβλημα της μικρής απορρόφησης κονδυλίων των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων τώρα προέκυψε; Δεν υπήρχε την προηγούμενη τετραετία;
Μας κατηγορεί ότι δεν κάναμε καμία επιτυχία, επικαλούμενος ότι τα 37 εκ. είναι έργα της Περιφέρειας από το ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής) και τα 43 εκ. είναι από το ΕΣΠΑ (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς)  και ότι εμείς απλά καταθέσαμε έτοιμες μελέτες που μας άφησε!!!

Λοιπόν κ. Σοφρά
Για την αποχέτευση του Αιαντείου - Κακής Βίγλας - εξασφαλίσαμε από το ΕΣΠΑ 25 εκ. αρχίζοντας και τελειώνοντας την προσπάθεια η δική μας Δημοτική Αρχή, υποστηριζόμενη από έμπειρους και εξειδικευμένους ειδικούς συνεργάτες.
Όσον αφορά στην μελέτη της αποχέτευσης των Αμπελακίων, ύψους 18 εκ. ευρώ, που έχει συνταχθεί από την ΕΥΔΑΠ, πράγματι την βρήκαμε σχεδόν έτοιμη και με δικές μας ενέργειες ολοκληρώθηκε το τελευταίο στάδιο της έγκρισής της από το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ.
Ο κ. Σοφράς ισχυρίζεται, αποκρύπτοντας και πάλι την αλήθεια, ότι δεν μπορούσε να αξιοποιήσει τις μελέτες που είχε (;) γιατί δεν είχε καθοριστεί ημερομηνία έναρξης υποβολής των μελετών ανά κατηγορία έργων, τόσο στο ΕΣΠΑ όσο και η Νομαρχία στο ΠΕΠ Αττικής.  Εδώ ο κ. Σοφράς πιάνεται και πάλι τουλάχιστον αδιάβαστος, διότι είχαν ήδη καθοριστεί ημερομηνίες υποβολής μελετών από το 2008 και μετά. Τα παρακάτω παραδείγματα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές :
Αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων Δ. Καλάμου (30-06-2008 ΠΕΠ Αττικής),
  αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων Δ. Σπάτων (29-09-2008 ΠΕΠ Αττικής),
 κατασκευή δικτύου ύδρευσης Δ. Άνοιξης (7/9/2009 ΠΕΠ Αττικής), έργα βελτίωσης προβληματικών δικτύων ύδρευσης (2-10-2009 ΕΠΠΕΡΑΑ), έργα επεξεργασίας λυμάτων (10-02-2009 ΕΣΠΑ), κατασκευή και ανάπτυξη υποδομών για βρεφονηπιακούς και ΑΜΕΑ (14-01-2010 ΕΣΠΑ) κ.λπ.
Τα παραπάνω έργα είναι μόνο ένα μικρό δείγμα της λίστας των εκατοντάδων έργων που άνοιξαν τις αναγραφόμενες περιόδους!
Δυστυχώς ο κ. Σοφράς κομπάζει και θεωρεί ως ένα σημαντικό βήμα ότι πέτυχε να χορηγηθεί στο Δήμο πιστοποιητικό Διαχειριστικής Επάρκειας. Όσοι γνωρίζουν τις διαδικασίες αυτές, το να δοθεί τέτοιο πιστοποιητικό δεν είναι και από τα πιο δύσκολα πράγματα για ένα Δήμο. Εμείς στον ένα χρόνο της θητείας μας αναθεωρήσαμε και αναβαθμίσαμε την Διαχειριστική Επάρκεια του Δήμου μας.
Κε Σοφρά
Είναι αναγκαίο και χρήσιμο να ενημερώνουμε τους πολίτες του Δήμου μας, με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα. Θεωρώ ότι την επόμενη φορά που θα επικοινωνήσετε με τους δημότες θα το πράξετε.
Δυστυχώς στην πρώτη σας θητεία ως δήμαρχος στον τόπο μας αποτύχατε και αυτό το έκριναν οι πολίτες με την ψήφο τους στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.
Είναι βέβαιο ότι ο λαός της Σαλαμίνας στις επόμενες εκλογές θα μας κρίνει και πάλι. Αξιοποιήστε τουλάχιστον το διάστημα αυτό για να μάθετε από τα λάθη σας. Μην αφήνετε αναξιοποίητο το χρόνο που περνάει...