Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι κλοπές στο νησί

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τον τελευταίο καιρό οι κλοπές, ιδίως στην περιοχή του Αμπελακίου. Σχεδόν καθημερινά είναι τα κρούσματα οιαδήποτε ώρα της ημέρας και ανεξάρτητα αν οι ιδιοκτήτες είναι εντός του σπιτιού ή όχι.

Η αστυνομία είναι ανίκανη να αναστείλει το φαινόμενο και ή μόνιμη επωδός των αστυνομικών όταν καλούνται από τους κατοίκους είναι η έλλειψη προσωπικού και οχημάτων. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι υπάρχει ένα περιπολικό για όλο το νησί.

Στην περίπτωση της Σαλαμίνας, η αύξηση των κλοπών δεν είναι αποτέλεσμα των μεταναστών, αλλά του μνημονίου που έχει αποδυναμώσει, λόγω έλλειψης κονδυλίων τα αστυνομικά τμήματα και ταυτόχρονα εξαθλιώνει όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Ο μόνος τρόπος που απομένει είναι τα μέτρα αυτοπροστασίας. Στην περίπτωση αυτή, οι λογικοί προσφεύγουν σε συναγερμούς κάμερες ή άλλα παρόμοια μέτρα ασφαλείας. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που προσφεύγουν σε ποιο ακραία μέτρα.

Το θέμα βέβαια αποτελεί προϊόν πολιτικής εκμετάλλευσης και δεν θα ξαφνιαστούμε αν στις εκλογές δούμε τα ποσοστά κάποιων ακραίων κομμάτων στην περιοχή μας να είναι αρκετά ψηλά. Αναρωτιέμαι επίσης, αν ο Δήμος μπορεί να έχει έναν ρόλο σε όλα αυτά. Θα μπορούσε η ίδρυση δημοτικής αστυνομίας να βοηθήσει στην βελτίωση της αστυνόμευσης; Και να ναι, είναι σε θέση ο Δήμος να την φτιάξει;