ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ

Ο κ. Σοφράς, στα πλαίσια της εξαγγελίας του για «σκληρή» αντιπολίτευση «ξαναχτύπησε»! Βέβαια, πιστός στη διαχρονική του τακτική, ως συνήθως πετυχαίνει ακόμα ένα αυτογκόλ!
Αυτή τη φορά ο στόχος του είναι τα «Σαλαμίνια  2011», ένας θεσμός κύρους που η χρησιμότητά τους για τον τόπο είναι γνωστή.
Μας κατηγορεί για αδιαφάνεια. Μας κατηγορεί ότι παρουσιάσαμε με καθυστέρηση 7 μηνών οικονομικό απολογισμό «της ντροπής» τη στιγμή που ο ίδιος πολύ αμφιβάλλω αν ξέρει τι σημαίνει η λέξη « οικονομικός απολογισμός», αφού δεν είχε καταθέσει ποτέ επί Δημαρχίας του ούτε έναν οικονομικό απολογισμό του Δήμου για τα έτη που ο ίδιος είχε την ευθύνη για την οικονομική διαχείριση.

Ούτε έναν οικονομικό απολογισμό πολιτιστικών εκδηλώσεων, αν και ξοδεύονταν αδικαιολόγητα επί σειρά ετών τεράστια ποσά για μικρότερες εκδηλώσεις (πχ 30.000 ευρώ για τα «Αιάντεια»,  30.000 ευρώ για φεστιβάλ χορωδιών ΚΑΠΗ , 192.000 ευρώ για Καλοκαιρινές εκδηλώσεις 2009 κ.λπ.).
Δεν είχε καταθέσει ποτέ για έλεγχο στο Δημ. Συμβ. οικονομικούς ισολογισμούς για τον Δήμο που αφορούν τα έτη 2008-2009-2010!
Έρχεται λοιπόν ο κ. Σοφράς να μας μιλήσει για «αδιαφάνεια» όταν  επί δημαρχίας του ενημέρωναν το βιβλίο εσόδων και εξόδων  της τότε ΔΗΚΕΣΑ με μολύβι(!) και στο τέλος της περιόδου περνούσαν από πάνω το στυλό (!), αφού ενδεχομένως έκοβαν και έραβαν τα ποσά κατά τις εκάστοτε περιστάσεις... ή όταν κατ’ εντολή του ( σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΣΑ), το Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης κατέβαλε οικονομικές αποζημιώσεις σε «εργαζόμενους» δίχως σύμβαση με την επιχείρηση….
Αυτές οι πράξεις είναι ποινικά κολάσιμες κ. Σοφρά και σας προκαλώ αν είστε έντιμος άνθρωπος να τις διαβιβάσετε ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ στον εισαγγελέα.
Τέλος, όσον αφορά τον οικονομικό απολογισμό των «Σαλαμινίων 2011» ύψους 45.000 ευρώ, σας επισημαίνουμε και πάλι ότι ο Δήμος είναι αρμόδιος και υπεύθυνος να καταθέσει όλα εκείνα τα στοιχεία που αφορούν την διακίνηση των χρημάτων που έγιναν μέσα από το ταμείο του Δήμου, όπως και έγινε με τον οικονομικό απολογισμό των « Σαλαμινίων 2011».
Για άλλη μια φορά σας τονίζουμε ότι τα χρήματα των χορηγών οι οποίοι από μόνοι τους αναλάμβαναν οικονομικές υποχρεώσεις διάφορων εκδηλώσεων, δεν αφορούν την οικονομική διαχείριση του Δήμου.
Κλείνοντας, ένα είναι βέβαιο ότι με αυτή την πρακτική σας ενδεχομένως να πιστεύετε ότι θα αποτρέψετε χορηγίες για τα «Σαλαμίνια 2012», με παράλληλη ματαίωση ή  υποβάθμιση των εκδηλώσεων.
Την απάντηση όμως και σε αυτόν τον «πόθο σας»  κ. Σοφρά θα σας την δώσουν πολύ σύντομα  οι χορηγοί των « Σαλαμινίων 2012».



 Γιάννης Τσαβαρής

Δήμαρχος Σαλαμίνας