Η θέση του salamina-press για τις εκλογές

Στον σύντομο προεκλογικό μήνα που διανύσαμε το salamina-press συνειδητά αποφάσισε να μην δημοσιεύσει ούτε προσκλήσεις για κομματικές συγκεντρώσεις, ούτε κανένα διαφημιστικό υποψηφίου. Η στάση μας δεν εκπορεύεται από πολιτική αποστείρωση ούτε από αδιαφορία. Στις συγκεκριμένες εκλογές, εμείς πιστεύουμε ότι οι πολίτες, κυρίως αυτοί που δεν υπάγονται σε συμφέροντα, δεν πρόκειται να επηρεαστούν ούτε από αδιάφορες συγκεντρώσεις ούτε από ανούσιες δηλώσεις και χειραψίες.

Ο πολιτικός μεσσιανισμός που εκφράστηκε όλα αυτά τα χρόνια από τους εκπροσώπους της οικογενειοκρατίας των δυο μεγάλων κομμάτων, οδήγησε στην σημερινή ζοφερή κατάσταση. Σήμερα είναι περισσότερο βέβαιο παρά ποτέ, ότι αυτοί οι δυο δεν μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση, όντας εγκλωβισμένοι στον αραχνώδη ιστό συμφερόντων που τόσα χρόνια τους έτρεφε.
 Αν όμως όχι αυτοί, ποιος;


 Η θέση των ανθρώπων του salamina-press είναι ξεκάθαρη. Στροφή προς τα αριστερά ώστε οι εκλογές αυτές να αποτελέσουν ένα ηχηρό μήνυμα.  Αρκεί οι άνθρωποι να πιστέψουν στην αλλαγή και στο πολιτικό της αντίκτυπο.  Ένα μήνυμα, που ξεκινώντας από την Ελλάδα θα γίνει παγκόσμιο, και θα αποτελέσει σημείο αντιστροφής της συντηρητικής πολιτικής των μέτρων λιτότητας και των  περικοπών των δαπανών για το κοινωνικό κράτος.

Αν μια πιθανή νίκη του Hollande (Ολαν) δίνει ελπίδες για αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη, το μήνυμα αυτό θα ακυρωθεί αν εμείς δώσουμε ελπίδα στον δικομματισμό. Και αν βιαστεί κανείς να μιλήσει για διαφορετικά μεγέθη, αρκεί να θυμηθεί ότι δυο  χρόνια τώρα, όλες οι οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη έχουν σημείο αναφοράς την χώρα μας.

Μην περιμένουμε λοιπόν την σωτηρία από τους άλλους. Ας δεχτούμε των ρόλο του πρωταγωνιστή, που παρά την θέληση μας, μας έχουν δώσει και από αντι-ήρωες να γίνουμε πραγματικοί ήρωες μιας αλλαγής που τους μόνους που θα ωφελήσει είναι εμάς τους ίδιους.