Δήμος εργολάβοι προμηθευτές: ένα αμαρτωλό τρίγωνο.

Είναι φανερό ότι ο ξυλοδαρμός του αντιδημάρχου δεν είναι ένα τυχαίο μεμονωμένο γεγονός. Ήδη κάποια σχόλια, που δεν τα υιοθετούμε αφού κανείς δεν μπορεί να τα επιβεβαιώσει, μιλάνε για αρκετό παρασκήνιο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δούμε το θέμα συνολικά.

Τα χρέη του δήμου σε ιδιώτες, προμηθευτές και εργολάβους, είναι πολλά. Τα χρέη αυτά δεν έχουν δημιουργηθεί στους είκοσι μήνες της θητείας του Τσαβαρη, αλλά προέρχονται κατά ένα μέρος και από τα προηγούμενα έτη. Άλλωστε ο κάθε δήμαρχος για να ξεπληρώσει τα προεκλογικά γραμματεία πριμοδοτούσε είτε με έργα είτε με αναλώσιμα τους ανθρώπους που τον στήριζαν

Εδώ εδράζεται η πολιτική εκδούλευση. Η αποπληρωμή δεν γίνεται με διαφάνεια, αλλά κατ´ επιλογή και ίσως σε κάποιες περιπτώσεις εκβιαστικά.
Για να είμαστε όμως δίκαιοι και οι ίδιοι οι εργολάβοι και οι προμηθευτές, πολλές φορές εκπληρώνουν χαρές αποσκοπώντας σε μεγαλύτερα οφέλη.  Δημιουργείτε έτσι ένας φαύλος κύκλος διαφθοράς, που μέχρι τώρα περνούσε στα ψιλά. Τώρα όμως με την οικονομική ασφυξία, η διαφθορά αυτή δημιουργεί εντάσεις όπως αυτές που συνέβησαν προχθές στο δημαρχείο.

 Προτείνουμε λοιπόν ο δήμαρχος και οι υπεύθυνοι της οικονομικής διαχείρισης του δήμου, αν θέλουν να κάνουν έργο την διαφάνεια που επικαλούνται, να δημοσιοποιήσουν ποιες είναι οι οφειλές του δήμου σε τρίτους και από πότε, και η αποπληρωμή τους να γίνεται με απόλυτη διαφάνεια.