Σκληρή απάντηση του Δημάρχου Σαλαμίνας στον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου κ. Μπούτση


Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου  κ. Μπούτσης  σε μία ανακοίνωση που ξεπερνά  την πολιτική κριτική  και φθάνει στα όρια της πολιτικής απρέπειας αφού μιλά για «Αιαντειάρχη» και Πραιτωριανούς, κατηγορεί τον Δήμαρχο , ότι με καθημερινές παρεμβάσεις και επεμβάσεις κατήργησε τον θεσμικό ρόλο του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας.
Αυτό όμως που παρέλειψε να  αναφέρει ο κ. Μπούτσης  , είναι γιατί ο ίδιος βρέθηκε στο περιθώριο.
Παρέλειψε ο κ. Μπούτσης να αναφέρει ότι επί 8 μήνες δεν παρουσίασε κανένα έργο, αδιαφορώντας και για τα πιο απλά, προκαλώντας τους πολίτες του Αιαντείου.
Σε ένα κλίμα που καθημερινά γινόταν πιο έντονο ο Δήμαρχος Σαλαμίνας , έπρεπε να πάρει τις αποφάσεις του και να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες , για να γίνει στο Αιάντειο έργο, όπως προεκλογικά είχε υποσχεθεί.

Έτσι λοιπόν σε λιγότερο από 8 μήνες στο Αιάντειο έγιναν τόσα έργα όσα δεν έγιναν τα τελευταία 12 χρόνια.
Ενδεικτικά αναφέρω τα σοβαρότερα από αυτά.

1. Κατασκευή τοιχίου από πέτρα στην Κακηβίγλα συνολικού μήκους 300 μέτρων , έργο το οποίο δεν χαίρεται μόνο η Κακηβίγλα , αλλά θαυμάζει όλη η Σαλαμίνα.  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο σημείο αυτό υπήρχαν σκουριασμένα κάγκελα επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών και είχαν βάλει σχοινιά για να προστατεύσουν τους πολίτες!!!
2. Αντικατάσταση του φωτισμού της παραλίας Κακηβίγλας ο οποίος σε ένα μεγάλο μέρος είχε αχρηστευτεί  και το ελάχιστο τμήμα που είχε παραμείνει ήταν επικίνδυνο για τους πολίτες.
3. Ανακαίνιση της εγκαταλελειμμένης προ πενταετίας παιδικής χαράς της Κακηβίγλας και τσιμεντόστρωση του περιβάλλοντος χώρου.
4. Αποκατάσταση βλάβης αντλιοστασίου στα Κανάκια που επί 2 χρόνια έμεναν από νερό με κόστος 7.000 ευρώ αντί 70.000 που ζητούσαν.
5. Καθαρισμός παραλίας «Ζέφυρος» και αποξήλωση καλωδίων τα οποία είχαν εγκαταλειφθεί για τέσσερα χρόνια.
6. Τοιχίο στην παραλία  «Αίας κλαπ» για στήριξη του δρόμου ο οποίος ήταν επικίνδυνος για την ασφάλεια οχημάτων
7. Φωτισμός του Γηπέδου Μπάσκετ στην παραλία Περιστερίων.
7. Προέκταση του Νεκροταφείου Κακηβίγλας
8. Προστατευτικά κάγκελα στην Λεωφ. Κακηβίγλας (στο γεφυράκι προς Ζορμπαλά)
9. Προστατευτικά κάγκελα στην οδό Αγίου Αθανασίου.
10. Καθαρισμός του τ. περιβάλλοντος  χώρου Δημοτικού σχολείου Κακηβίγλας στην Πλατεία Αιαντείου και γκρέμισμα των κοινοχρήστων αποχωρητηρίων που είχαν εγκαταλειφθεί  επί 30 χρόνια και τα ποντίκια έκαναν παρέλαση ενώ  η βρώμα έφθανε μέχρι το γραφείο του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας ο οποίος έμενε απαθής.
11. Τσιμεντόστρωση  δρόμων σε Κακηβίγλα - Αιάντειο και στις οικιστικές περιοχές ενώ έγιναν πολλές παρεμβάσεις σε συλλόγους και πολίτες.
Για αυτό το έργο μας κατηγορεί ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αιαντείου , ο οποίος πολλά από αυτά θα μπορούσε να είχε κάνει ο ίδιος από τις αρμοδιότητες που του έχει εκχωρήσει ο «Καλλικράτης».
Τελειώνοντας θέλω να τονίσω , ότι αυτή η Δημοτική αρχή θα συνεχίσει να δημιουργεί και να παράγει έργο με  τόλμη αποφασιστικότητα, σε όποιες δύσκολες καταστάσεις υπάρχουν ή προκύπτουν.

Ο Δήμαρχος
 Γιάννης Τσαβαρής