Τα παιδιά των Δημοτικών σχολείων στην παραλία της Φανερωμένης


«Καθαρίστε τη Μεσόγειο»

Την Τρίτη 5 Ιουνίου, με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σαλαμίνας σε συνεργασία με ¨Το Χαμόγελο του Παιδιού¨ πήρε μέρος στην δράση ¨Καθαρίστε την Μεσόγειο¨ που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των παιδιών στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα περιελάμβανε σύντομη ενημέρωση των μαθητών για την προστασία του περιβάλλοντος, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και μια μεγάλη ζωγραφιά σε κολάζ με υλικά της παραλίας και της θάλασσας από όλα τα παιδιά!

Το σημείο συνάντησης ήταν οι παλιές κατασκηνώσεις της ΧΑΝ στην περιοχή της Φανερωμένης. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και σάρωσαν κυριολεκτικά το πευκόφυτο μονοπάτι μήκους 1,5 χιλιομέτρου με την βοήθεια εθελοντών των συλλόγων ¨Οι Φίλοι του Δάσους¨ και ¨Ε.Σ.Σ.Α.Κ.¨. Καταληκτικό σημείο της δράσης υπήρξε το σπίτι του εθνικού ποιητή Άγγελου Σικελιανού στον περιβάλλοντα χώρο του οποίου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ναυαγοσωστική επίδειξη και να ενημερωθούν για την ασφαλή κολύμβηση από έμπειρα μέλη της Lifeguard Hellas.
Παράλληλα, μια ομάδα μαθητών προχώρησε και σε δενδροφύτευση πικροδαφνών στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας του ποιητή ενώ μέλη του Συλλόγου ¨Οι φίλοι του δάσους¨ μίλησαν στα παιδιά για την προστασία του περιβάλλοντος.
Οι μαθητές είχαν επίσης την ευκαιρία να δουν από κοντά το όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και τη Κινητή Ιατρική Μονάδα του Χαμόγελου του Παιδιού και να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας τους.
Η δράση ολοκληρώθηκε με όλους τους μαθητές να ζωγραφίζουν σε ένα καμβά 7 μέτρων μια όμορφη και καθαρή παραλία!