"Άναρχη" επιχειρηματικότητα

Από email αναγνώστριας 

Κύριοι,επισκέπτομαι πολύ συχνά το blog  σας και θέλω να σας δώσω συγχαρητήρια γιατί μέσα από αυτό ενημερώνομαι για τα θέματα της Σαλαμίνας που τόσο πολύ αγαπώ .

Θα ήθελα να  κάνω μια καταγγελία πρώτα σε εσάς και αφού το ψάξω λίγο και στον αρμόδιο φορέα μήπως και μπορέσουμε να καταφέρουμε τίποτα.
Το θέμα ίσως να μη κριθεί πολύ σημαντικό δεδομένου οτι το πολύπαθο αυτό νησί έχει γίνει ορυμαγδός καταστροφών μπροστά σε πολύ μεγάλα συμφέροντα 
Πριν κανά δυό χρόνια ένα παραλιακό μαγαζί το "gala "στην παραλία Αιαντείου ,μπροστά ακριβώς από το καινούριο σούπερ μάρκετ ΚΑΝΑΚΗΣ 
διαμόρφωσε ας πούμε κάπως την παραλία με ξαπλώστρες πολύ διακριτικά.Η αλήθεια είναι οτι έγινα θαμόνας και ήμουν τόσο χαρούμενη που φτιάχτηκε αυτό το μαγαζί 
και μπορούσα να απολάυσω το καφέ μου και τη θάλασσα σε ένα καλάισθητο χώρο γιατρί δυστυχώς δεν υπάρχουν πολύ στη Σαλαμίνα.Ο συνδυασμός από τα αρμυρίκια στην παραλία και την απαλή μουσική ήταν πραγματικά θείο δώρο .
Από πέρσι ωστόσο παρατήρησα κάποια άλλη συμπεριφορά από τον  συγκεκριμένο επιχειρηματία.Ο καφές δεν συνοδευόταν ποτέ από απόδειξη και παρόλο που τη ζητούσα δεν ερχόταν ποτέ!Μεγάλα connais σκέφτηκα έχει εδώ ο τύπος αλλά δεν το προχώρησα.Επίσης παρατήρησα οτι έλειπαν και κανα δύο δέντρα αρμυρίκια από τη παραλία στο βωμό της άνεσης και της εκμετάλλευσης της παραλίας.
Μέχρι που χτές στις εκλογές πήγα πάλι για πρώτη φορά φέτος και είδα οτι λείπουν όλα τα αρμυρίκια της παραλίας κατα μήκος του μαγαζιού του  ,δέντρα ετών και ό τύπος έχει αλλοιώσει εντελώς 
το φυσικό τοπιο.Έχει δε,ανακόψει και το δρόμάκι που υπάρχει και συνδέει όλη τη παραλία μέχρι το ΝΑΤΟ.έχει βάλει χαλίκια και το έχει πήξει στις ξαπλώστρες.όταν ρώτησα με την παρέα μου που πήγαν τα δέντρα ,άρχισαν να γελούν και με κορόιδεψαν λέγοντας οτι τα έκοψε η Νομαρχία γιατί  έπεσαν .Αυτό το πολύ όμορφο ακρογυάλι δυστυχώς έγινε κτήμα του κυρίου.

Επειδή η πλεονεξία είναι άσχημο ελάττωμα και επειδή ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας αν πέσει έξω και το κλείσει το μαγαζί του ,την όψη της παραλίας όπως ήταν με τα δεντρα από παλιά δεν θα τα αντικαταστήσει κι επειδή πλεόν η ανομία και η ατιμωρησία έχουν πλήξει βάναυσα αυτό το τόπο πρέπει να λάβουμε δράση όλοι.
Ποιος υπάλληλος έδωσε άδεια να κοπούν τα δέντρα?κι αρρώστησαν μόνο όσα ήταν μπροστά στο μαγαζί του?
Σε άλλα μέρη ότι έχουν το προστατεύουν και προσπαθούν να το διαφυλάξουν και αν ένας κάνει καμια βλακεία τον φτύνουν όλοι .Νομιμοποιείται ο καθένας να κάνει ότι θέλει στις παραλίες?Πως το αφήνει έτσι ο Δήμος και οι Αρχές αυτο?Στη παραλία του Νάτο τα ίδια,δεν έχει ο κόσμος που να απλώσει μια πετσέτα.Δε φτάνει το κακό με τα εξαόροφα μες στον αιγιαλό ,θα κάνει και το κάθε νυχτομάγαζο ότι θέλει.
Αυτά είχα να σας γράψω και εάν έχετε κάτι επί του θέματος θα με χαροποιούσε ιδιαίτερα να ξέρω πως αυτό το ζήτημα αφορά και στεναχωρεί και άλλους!