Συνάντηση με το Δήμαρχο για την αντιπυρική περίοδο

Η αντιπυρική περίοδος μετρά ήδη δυο μήνες και για φέτος. Μια χρονιά, που οι στατιστικές των πυρκαγιών δεν είναι ως τώρα οι πιο αισιόδοξες.
Ο ΠΕΡΙΒΟΣ, είναι πιστός στο δόγμα, ότι η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη μορφή αντιμετώπισης του προβλήματος. Θεωρεί λοιπόν ότι οι καθαρισμοί των πρανών των δρόμων που διέρχονται από δασικές εκτάσεις, είναι μια απαραίτητη ενέργεια, που στοχεύει στην προστασία των δασών μας.

Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της φιλοσοφίας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Τσαβαρή και τον Αντιδήμαρχο κ. Παπαθεοχάρη για να συζητήσουν το θέμα αυτό.
Θυμίζουμε ότι την περασμένη χρονιά δεν καθαρίστηκαν καθόλου τα δάση μας, για διάφορους λόγους μεταξύ των οποίων και η καθυστερημένη χρηματοδότηση. Έτσι λοιπόν το ποσό των 50.000 ευρώ θα πρέπει να είναι διαθέσιμο τώρα για τους καθαρισμούς, ποσό στο οποίο θα προστεθεί και η αναμενόμενη φετινή χρηματοδότηση . Τα χρήματα λοιπόν θα είναι ικανοποιητικά και αν διαχειριστούν σωστά, μπορούν να έχουν αποτέλεσμα.
Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι ίσως και από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι εργασίες καθαρισμών και αποψίλωσης.

Εμείς προτείναμε συγκεκριμένες περιοχές, που σύμφωνα με τις επιταγές της δασικής οικολογίας αποτελούν πρώτη προτεραιότητα (βλέπε εδώ)
Επίσης προτείναμε την συντήρηση συγκεκριμένων δασόδρομων (Αιάντειο- θέση Σταυρός, Περιστέρια –Γκίνανι) ώστε να είναι βατοί για τα πυροσβεστικά οχήματα.
Τέλος θέσαμε στη διάθεση του όποιου αναλάβει το θέμα την όποια βοήθεια από τη μεριά μας.

Ελπίζουμε τα λόγια να υλοποιηθούν και να μη μείνουν λόγια. Ελπίζουμε να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα. Ελπίζουμε να μας βρει το φθινόπωρο με τις λιγότερες δυνατές δασικές απώλειες.
Και μην ξεχνάμε οι περισσότερες δασικές πυρκαγιές είναι αποτέλεσμα αμέλειας (βλέπε εδώ)