Ακατάλληλο το 70% των ακτών της Δ. Αττικής σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕ

Κάθε χρόνο το ΠΑΚΟΕ διενεργεί έρευνες για την καταλληλότητα των νερών της Αττικής.
Από τις 220 παραλίες που ελέγχθηκαν μόνο 104 κρίθηκαν επαρκώς καθαρές. Οι υπόλοιπες κρίθηκαν ακατάλληλες αφού βρέθηκαν να περιέχουν βλαβερές για τον ανθρώπινο οργανισμό ουσίες όπως κολοβακτηρίδια και εντερόκοκκο.
(Διαβάστε όλη την έρευνα εδώ)
Σύμφωνα με την έρευνα τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στη Δυτική Αττική από το Πέραμα ως την Κόρινθο (φωτ δεξιά). Στην συγκεκριμένη περιοχή το ποσοστό των ακατάλληλων παραλιών ανέρχεται στο 70%. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει επίσης ότι χαρακτηρίζονται  ως ακατάλληλες πολυσύχναστες παραλίες
. Από την άλλη όμως στις παραλίες αυτές κολυμπούν χιλιάδες άνθρωποι για πολλά χρόνια και μάλιστα σε περιόδους που ο Σαρωνικός ήταν επιβαρυμένος αφού δεν κατασκευαστεί ο βιολογικός καθαρισμός της Ψυτάλλειας. Δύσκολα λοιπόν μπορεί κανείς να δεχθεί τις συνέπειες της ακαταλληλότητας των ακτών. Κάποιοι μάλιστα αμφισβητούν και τις ίδιες τις μετρήσεις και τα όρια που θέτουν. 
Στην Σαλαμίνα δεν έχουν γίνει μετρήσεις. Ο χάρτης όμως των περιοχών που βρίσκονται γύρω από το νησί  δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το ΠΑΚΟΕ μας ενημέρωσαν ότι στην Σαλαμίνα θα γίνουν μετρήσεις την επόμενη εβδομάδα και να περιμένουμε αποτελέσματα περίπου σε 15 ημέρες. Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το ΠΑΚΟΕ δεν είναι κρατικός φορέας και στηρίζεται σε ιδιωτικά κεφάλαια. Αυτός είναι ο λόγος που οι μετρήσεις γίνονται σταδιακά και πολλές φορές εκτός χρόνου.
Πηγές: ΠΑΚΟΕ, zougla.gr