Ανοχύρωτη η Σαλαμίνα στον ιό του Δυτικού Νείλου

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το θέμα των κουνουπιών και του ιού του Δυτικού Νείλου. Τρία είναι τα  κρούσματα  στην Αττική. Τα περιστατικά αφορούν κατοίκους των περιοχών Νέου Φαλήρου Ελληνικού και Πειραιά. Τα  δύο περιστατικά που καταγράφηκαν σε διάστημα πέντε ημερών έθεσαν σε συναγερμό τις υπηρεσίες υγείας. Στην ζώνη υψηλού κινδύνου βρίσκεται πλέον και Αττική αφού  στις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν αφορούσαν άτομα που δεν είχαν ταξιδέψει σε μέρη όπου ενδημούν τα κουνούπια.Υπό φυσιολογικές συνθήκες, οι προνυμφοκτονίες διενεργούνται την περίοδο της άνοιξης, φέτος όμως αυτές δε συνέβησαν παρά σε ελάχιστο ποσοστό. .
Μέχρι σήμερα μόνο 10% (6 στους 66) των δήμων έχει πραγματοποιήσει ψεκασμούς έγκαιρα, δηλαδή στις αρχές Μαΐου. Πρόκειται για τους δήμους Μαραθώνα Ασπροπύργου Φυλής Μεγάρων και Μάνδρας και Ελευσίνας.
Η Περιφέρεια Αττικής προχωρά τώρα σε κουνουποκτονίες για να εμποδίσει την εξάπλωση του ιού, που έχει ήδη κτυπήσει την πόρτα της Αττικής. Και τα τρία κρούσματα που έχουν μέχρι τώρα εντοπιστεί αφορούσαν περιοχές πλησίον των ακτών του Σαρωνικού (Ελληνικό, Π. Φάληρο Πειραιάς) για αυτό θα πρέπει ο Δήμος Σαλαμίνας να προβεί άμεσα σε προληπτικά μέτρα.
Όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για τα μέτρα προφύλαξης και τα συμπτώματα του ιού μπορείτε να τα βρείτε στο ΚΕΕΛΠΝΟ κάνοντας κλίκ εδώ