Ξανανοίγουν το λατομείο στη Σαλαμίνα

πηγή: Το Παρόν της Κυριακής
ΤΙ ΚΟΛΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ, ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΟΛΠ;
Ανάστατες οι περιοχές Σεληνίων και Αιαντείου


Ένα λατομείο στη Σαλαμίνα, που έπειτα από πολλούς αγώνες είχε κλείσει, επιδιώκει να επαναλειτουργήσει ο ΟΛΠ, που υποτίθεται ότι πρώτη προτεραιότητά του πρέπει να είναι η προστασία του περιβάλλοντος, από την στιγμή που είναι κρατικός φορέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΛΠ υπέβαλε ειδική μελέτη αποκατάστασης του ανενεργού από το 1993 λατομείου στη θέση Τούρλη της τέως κοινότητας Σεληνίων για έγκριση στο ΠΕΧΩ της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης Αττικής.

Με πρόσχημα την ανάπλαση-αποκατάσταση του λατομικού χώρου, επιδιώκεται η επαναλειτουργία του λατομείου, προκειμένου τα αδρανή υλικά που θα παραχθούν να μεταφέρονται από τον εργολάβο στο έργο του ΟΛΠ στο Ικόνιο. Οι όμορες τέως κοινότητας Σεληνίων - Αιαντείου, οι οποίες είχαν δεινοπαθήσει στο παρελθόν από τη λειτουργία του λατομείου ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΑΤΕΣ. Ήδη έχουν γνωμοδοτήσει αρνητικά, κάτι που απέκρυψε ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο!

Λέγεται ότι έχει έλθει ο δήμαρχος σε συμφωνία με τον ανάδοχο-εργολάβο για υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας(!) κάτι που είναι παντελώς παράνομο. Γιατί αποτελεί ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ!

Οι συνέπειες από τη λειτουργία του λατομείου θα είναι οδυνηρές για το περιβάλλον, τον υδροφόρο ορίζοντα, τη θάλασσα, τις οικίες των κατοίκων κ.λπ. Σημειωτέον ότι το μεγαλύτερο τμήμα της παρέμβασης που θα γίνει είναι ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΟ. Σημειώνεται ότι αρμόδιος φορέας για αποκατάσταση ανενεργών λατομείων είναι ο ΟΡΣΑ.