Συνάντηση δημάρχων για τα οικονομικά των Δήμων με Α. Σαμαρά, την Τετάρτη

Καθοριστική για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει σχεδόν όλοι οι δήμοι της χώρας, αναμένεται να είναι η συνάντηση που θα έχει, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, την ερχόμενη Τετάρτη το μεσημέρι.
Η συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί μετά από αίτημα της ΚΕΔΕ, προκειμένου να ενημερώσει τον κ. Σαμαρά για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και τον κίνδυνο κατάρρευσής τους, εξαιτίας των συνεχών
περικοπών, οι οποίες τους έχουν οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο, βρίσκει τη συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων σε απόγνωση και έτοιμους για δυναμικές κινητοποιήσεις, ακόμη και μαζικές παραιτήσεις.
Μάλιστα, στις 29 και 30 Αυγούστου, οι δήμοι της Αττικής, καθώς και δήμοι άλλων περιφερειών της χώρας, θα παραμείνουν κλειστοί, ως μία πρώτη προειδοποίηση για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Επίσης, στις 29 Αυγούστου, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος, τη δε επομένη θα διεξαχθεί έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ, επίσης στην Αθήνα, με βασικό αντικείμενο τα οικονομικά προβλήματα των δήμων.
www.kathimerini.gr