ΕΣΣΑΚ: Τι να τους κάνεις τους εχθρούς αν έχεις τέτοιους φίλους…


  Η απάντηση της διοίκησης του ΕΣΣΑΚ σχετικά με τη  παραίτηση των 18 μελών του.

Αξιότιμα πρώην μέλη του ΕΣΣΑΚ και ταυτόχρονα πρώην μέλη άλλης προηγούμενης Εθελοντικής ομάδας,
 Με έκπληξη παραλάβαμε την επιστολή σας την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012 από γραφείο ταχείας μεταφοράς δεμάτων (κούριερ), η οποία επιστολή έφερε την ημερομηνία εντός του κειμένου που υπογράψατε την ημερομηνία 1 Αυγούστου 2012!! Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να υπάρχει τόση μεγάλη καθυστέρηση, τόσες πολλές ημέρες, από την σύνταξη έως και την αποστολή-παραλαβή της επιστολής…! 
Δυστυχώς άτυπη –προς το παρόν- ομάδα πρώην Εθελοντών ΕΣΣΑΚ, δεν έχετε, γεγονός που δεν είχαμε καταλάβει μας και απέχετε ενεργά από την δεύτερη ημέρα των εκλογών, την απαιτούμενη ευαισθησία και σθένος να κρατήσετε έστω και τους τυπικούς φραγμούς. Τα εν οίκο μη εν Δήμω, κυρίες και κύριοι. Αλλά έπεσαν οι μάσκες της υποκρισίας.
Κομπάρσοι νιώσαμε όλοι εμείς αξιότιμα πρώην μέλη μας, που μας αγνοήσατε παράφορα και περίτρανα από την στιγμή που δεν είχατε τους απαιτούμενους ψήφους για να διεκδικήσετε άξια μια θέση στο ΔΣ.
Ο Εθελοντισμός κυρίες και κύριοι δεν κρίνεται από τις καρέκλες και την «εξουσία» αλλά από τις πράξεις και το ήθος. Δυστυχώς, δεν γνωρίζαμε σε βάθος τα χαρακτηριστικά σας, όπως και τα εκθέτετε δημόσια χωρίς ουσιαστικό λόγο. Απλά για κλέψετε εντυπώσεις και να ετοιμάσετε το έδαφος ως μια άτυπη –προς το παρών-  ομάδα. Καλή σας αρχή λοιπόν.
Όπως αναφέρετε για όλα τα υπόλοιπα στην επιστολή σας, άτυπη προς το παρόν ομάδα, θα ήταν δίκαιο, ανθρώπινο, ηθικό να μας τα είχατε γνωστοποιήσει όταν έπρεπε και όχι με αυτόν τον τρόπο μετά από την πάροδο τόσου χρόνου
 Σχετικά με τα θέματα που θέτετε τόσο ως προς την (Α) στολή, αλλά τόσο ως προς και τα (Β) υλικά, (Γ) φωτογραφίες και (Δ) χρηματική καταβολή, σύντομα σας απαντάμε τα παρακάτω:
Είναι περιττό να απαντήσουμε σε όλα τα θέματα που έχετε θέσει δημόσια. Είναι απλά ντροπή, είναι γελοίο, είναι ύπουλο, είναι απαράδεκτο και τέλος είναι ανήθικο από πλευρά σας. Κύριοι, θα έπρεπε να γνωρίζετε και να κάνετε πράξη τη φράση «Εκεί που κοιμάμαι, δεν λερώνω…»,. Αλλά πλέον δεν επιθυμούμε να αφήσουμε σημεία για πάτημα σε ανθρώπους αυτού του επιπέδου:
.(Α) Παραποιήθηκε ανεπίσημα και αυθαίρετα εταιρική δωρεά προς το ΕΣΣΑΚ από τον προηγούμενο πρόεδρο του ΔΣ (Η. Φρίμα) και μας λέτε τώρα για παραποίηση στολής, από την στιγμή που δεν υπάρχει ένα θεσμοθετημένο αυστηρό  πρότυπο…!
.(Β) Όλα τα υλικά και ο εξοπλισμός είναι νόμιμα στη κατοχή του ΕΣΣΑΚ !
.(Γ) Οι φωτογραφίες είναι απλά ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΥΕΣΗ από το προηγούμενο blog του ΕΣΣΑΚ και έχουν γίνει ανάρτηση από τον κ. ΤΣΕΒΑ, όπως και τόσες άλλες φωτογραφίες των μελλών του ΕΣΣΑΚ χωρίς καμία έστω ρητή άδεια τους για δημοσίευση!
.(Δ) Αν είχατε διαβάσει το καταστατικό που έχετε υπογράψει δεν θα είχατε αυτές τις γελοίες απαιτήσεις.!

Θα θέλαμε επίσης να γνωστοποιήσουμε επιγραμματικά τα παρακάτω:
·         Σας (άτυπη –προς το παρόν- ομάδα) έχουμε στείλει πολλαπλές φορές αιτήματα για προσφορά σας, αλλά μας αγνοήσατε ολοκληρωτικά
·         Σας είχαμε (Η. Φρίμας, Α. Δέντες) ορίσει συντονιστές, αλλά παραιτηθήκατε μετά από κάποιες ημέρες
·         Πριν την επιστολή που στείλατε (άτυπη –προς το παρόν- ομάδα) δημόσια, σας είχαμε προσωπικά καλέσει-ενημερώσει και εγγράφως για την στάση σας απέναντι στο ΕΣΣΑΚ και τις ενέργειες που με βάση το επίσημο καταστατικό θα προβαίναμε αν δεν αλλάζατε στάση προς την προσωρινή για αρχή διαγραφή σας, αλλά μας προλάβατε και τοποθετηθήκατε και  που όπως απαντήσατε δημόσια με αυτόν τον τρόπο για να κερδίσετε τις εντυπώσεις
·         Σας έχουμε στείλει μηνύματα, σας έχουμε πάρει τηλέφωνο, σας έχουμε προσεγγίσει με όλους τους ηθικούς τρόπους, επίσημα και μη,  και με το παραπάνω από ότι ορίζουν οι τυπικές ανθρώπινες σχέσεις,  αλλά εσείς δεν είχατε την ευαισθησία έστω να μας απαντήσετε
·         Δεν μας χορηγήσατε ΠΟΤΕ τους κωδικούς του Blog & του email του ΕΣΣΑΚ και δημιουργήθηκε νέο Blog. Παρόλα αυτά συνεχίσατε και κάνατε αναρτήσεις, παρόλο που σας τους είχαμε ζητήσει τουλάχιστον τρεις (3) φορές.

Όπως και εύλογα τώρα έχουμε τις παρακάτω απορίες:
·       Ποιος ο σκοπός της δημοσίευσης της επιστολής σας;
·       Γιατί δεν αναφέρετε στην επιστολή σας ότι έχει προηγηθεί εσωτερικό έγγραφο προς εσάς (4ς Αυγούστου);
·       Γιατί η όλη η στάση σας άλλαξε από την ημέρα της εκλογής του νέου ΔΣ;
·       Γιατί παραιτηθήκατε από συντονιστές;
·       Με ποια ιδιότητα μας απειλείτε, μας ορίζετε χρονικό περιθώριο και απαιτείτε να πραγματοποιήσουμε πράξεις;
·       Μας εκβιάζετε, και μας τρομοκρατείτε για ποιον λόγο;
·       Γιατί δεν μας δίνατε τους κωδικούς του blog του ΕΣΣΑΚ αλλά ταυτόχρονα κάνατε δημοσιεύσεις;
·       Τι σας έχει ενοχλήσει παραπάνω, η μη εκλογή όλης της παρέας σας στο ΔΣ και στο ελεγκτικό ή μη κατοχή στα χέρια σας ατομικής εξουσίας και τίτλου ταυτόχρονα την απουσία του συστήματος κεντρικής επικοινωνίας που με στόμφο ΠΑΡΟΥΣΙΆΖΑΤΕ σε άλλους Εθελοντές; Σας ενόχλησε μάλλον αρκετά κ. Η. Φρίμα και η απόφαση του ΔΣ να μην έχετε στην κατοχή σας το κεντρικό σύστημα επικοινωνίας στην σας στο σπίτι σας ή όπου αλλού, από το να το έχει η ομάδα περιπολίας και καταστολής μαζί της.


Μάλλον η επιστολή σας εκπορεύεται από το γνωμικό «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με βάση το επίσημο καταστατικό του σωματείου μας.
Δυστυχώς πλέον έπεσαν οι μάσκες των ανθρώπων που δήθεν πρόσφεραν εθελοντικά και με ανιδιοτέλεια…
Οι περισσότεροι από εσάς που υπογράψατε είσαστε άγνωστοι σε όλα τα περιστατικά που αντιμετωπίζει το ΕΣΣΑΚ.
Τέλος ενημερώνουμε ότι την προηγούμενη επιστολή σας στείλαμε στις 4 Αυγούστου, ως οι συντάκτες έχουμε το δικαίωμα να την δημοσιεύσουμε και θα το πράξουμε για να μην υπάρχει άλλο ποια αυτή η τεράστια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από την πλευρά σας. Είναι ξεκάθαρο ότι επιλέξατε έναν «τίμιο» τρόπο για εισαγωγή ως η άτυπη προς το παρόν ομάδα.
Τραβάμε λοιπόν μια κόκκινη γραμμή και βάζουμε μια μεγάλη κόκκινη τελεία σε αυτού του είδους τις συμπεριφορές, και δεν πρόκειται ξανά να είμαστε αποδέκτες τέτοιας κατάστασης.
Παρακαλούμε πολύ για την δημοσίευση των ονομάτων που υπόγραψαν την επιστολή της άτυπης προς το παρόν ομάδας. Είναι στοιχείο του εγγράφου.
Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ κάνει δεκτή την ομαδική και μεθοδευμένη παραίτηση σας. Στην επόμενη Γενική Συνέλευση θα είναι ένα θέμα προς ψήφιση και αποδοχή.


Τι να τους κάνεις τους εχθρούς αν έχεις τέτοιους φίλους…


Για οποιαδήποτε άλλη ενημέρωση ή επικοινωνία, γνωρίζετε που θα μας βρείτε.

Το ΔΣ,