ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (ΝΟΒΣ)


    
           Χαιρετίζουμε την εμπλοκή της Λιμενικής Αρχής στο φλέγον θέμα της ασφαλείας στο λιμάνι Βουρκαρίου Σαλαμίνας. Ποτέ δεν είναι αργά. Υπερθεματίζουμε στο σχετικό (γ), καθόσον η ασφάλεια των παιδιών και η ναυτοσύνη, που υπηρετεί ο ΝΟΒΣ, αξιολογούνται καθημερινά σε κάθε θαλασσινή αθλητική δραστηριότητα, και όχι μόνο κατά την διεξαγωγή αγώνων.
            Η ασφάλεια στο λιμάνι μας, όπως έχουμε αναδείξει με σχετικά  (α) και (β), είναι μείζον θέμα και επιτάσσει σειρά μέτρων και πρωτοβουλιών, που αρχίζουν από την εξασφάλιση της προστασίας των ελλιμενιζόμενων σκαφών από κακόβουλες πράξεις (διαρρήξεις, κλοπές), περνούν στην αντιμετώπιση πυρκαγιών και πρόληψη ναυτικών ατυχημάτων και συνδυάζονται με την καθημερινή χρήση του λιμανιού και κατά τις ναυταθλητικές δραστηριότητες, όπου φιλοξενούνται πολλοί νεαροί αθλητές.

             Οι κανόνες ασφαλείας αποδίδουν μόνο με ενεργό και εποικοδομητική συνεργασία όλων, από ιδιοκτήτες σκαφών, Ομίλους /  Συλλόγους, από το οικείο όργανο διαχείρισης, το ΔΛΤΣ, από το οποίο περιμένουμε δημιουργικές πρωτοβουλίες, υπό την αυστηρή παρουσία και έλεγχο της Λιμενικής Αρχής, τόσο στην πρόληψη, όσο και στην διαλεύκανση των συμβάντων. Προσδοκούμε αρωγή στο έργο μας από τους αρμόδιους φορείς, σεβασμό στις γνώσεις και την εμπειρία μας, ώστε αξιολογούμενα να καταστούν εργαλεία στην βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας. Είναι κοινή διαπίστωση πως τα θέματα ασφάλειας στο λιμάνι, μέχρι στιγμής, εξαντλούνται σε φιλολογικό επίπεδο, ενώ ότι καλό συμβαίνει οφείλεται στην αγωνία και τις απεγνωσμένες προσπάθειες ορισμένων ιδιοκτητών σκαφών και των Συλλόγων.
            Κατόπιν των ανωτέρω, επαναφέρουμε το αίτημα / πρότασή μας, που είχε υποβληθεί με σχετικό (α) και δυστυχώς δεν έχουμε λάβει ακόμη καμιά απάντηση, θεωρώντας περισσότερο επιβεβλημένη παρά ποτέ την σύγκλιση διασκέψεως στο ΔΛΤΣ, με συμμετοχή όλων των φορέων, που βιώνουν το λιμάνι, προκειμένου να θεσπιστούν και εφαρμοστούν το ταχύτερο, τα δέοντα μέτρα ασφαλείας, κατά περίπτωση.
Χρωστάμε πολλά στο όμορφο λιμάνι μας, το οποίο ευελπιστούμε, πως αναβαθμιζόμενο θα εξελιχθεί σε σημαντικό φορέα ανάπτυξης του νησιού μας.


                                                
                    Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γ. Γραμματεύς
               Λάμπρος Σοφράς                                                            Γεώργιος  Γενικαλιώτης


     
SALAMIS YACHTING CLUB

           (ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. 2250/2004  ΠΡΩΤΟΔ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ)

       ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ:2003
ΜΕΛΟΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
    www.nobs.gr
     
ΕΓΚ/ΣΕΙΣ:  Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (Ύψος Κυματοθραύστη)                                                          ΤΗΛ: 2155000412     6945100607
                        Λιμάνι ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 18900                                                                        FAX: 2155000412
                                                                                                                                 e-mailmail@nobs.gr