Σκληρή κόντρα Τσαβαρή-Νάννου για τη νέα προσφυγή του Δήμου σχετικά με τη συμπληρωματική σύμβαση της αποχέτευσης

Την απόφαση να γίνει εκ νέου προσφυγή στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για την υπόθεση της συμπληρωματικής σύμβασης της αποχέτευσης, πήραν σήμερα το πρωί τα μέλη της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Σαλαμίνας.
Αυτή τη φορά, ο Δήμος θα ζητήσει, ενώπιον της Μείζονος Ολομελείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, την ακύρωση της 2811/2012 σπόφασης του Τέταρτου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που απέρριψε την προηγούμενη αίτηση ακύρωσης του Δήμου για την πράξη 343/2012 του Πέμπτου Κλιμακίου του ίδιου.

Το Τέταρτο Τμήμα, στο σκεπτικό της απόρριψης της προηγούμενης προσφυγής του Δήμου, ουσιαστικά “υιοθετεί” την απόφαση του Πέμπτου Κλιμακίου και εξηγεί αναλυτικά για ποιούς και πόσους λόγους, δεν πρέπει να συναφθεί συμπληρωματική σύμβαση για το έργο της αποχέτευσης, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για τις Δημοτικές Αρχές, διαχρονικά, τόσο για τις μελέτες, όσο και τον τρόπο εκτέλεσης του έργου.
Για την απόφαση, αντιρρήσεις είχε η κ. Ρούλα Νάννου, η οποία καταψήφισε την απόφαση, λέγοντας οτι: “Eίναι επιλήψιμη η διαδικασία. Υπάρχει δόλος, γιατί με την συμπληρωματική σύμβαση θα πληρωθούν οι εργολάβοι, κάτι που είναι υποχρέωση των αναδόχων του έργου της αποχέτευσης και όχι του Δήμου”. Αυτό προκάλεσε την μήνιν του Δημάρχου, ο οποίος ζήτησε να γραφτεί αυτό στα πρακτικά, ώστε να υποβάλλει μύνηση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της κ. Νάννου.

πηγή: thesalaminians.com