Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος



Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 , να σας καλέσω   σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 20η Σεπτεμβρίου  2012 , ημέρα  ΠΕΜΠΤΗ  και ώρα 17.00  στο Δημοτικό Κατάστημα, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κατωτέρω θέματα:


1.      Οικονομική κρίση και στάση του Δήμου στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες & βιοτέχνες Σαλαμίνας ,κατόπιν αιτήματος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου .

2.      Γνωμοδότηση  για την κατασκευή του έργου: « Συμπληρωματικές επιχώσεις στο βόρειο τμήμα της νήσου  Ρεβυθούσας  για την εγκατάσταση αγωγού νερού».

3.   Ενέργειες του Δήμου μετά τις μονομερείς αποφάσεις του ΥΠΕΚΑ & της ΕΥΔΑΠ ,  που αφορούν  την  μεταφορά των λυμάτων της Ανατολικής Αττικής στο ΚΕΛ Ψυτάλλειας.

4.    Συντήρηση των ιστορικών μνημείων του Δήμου ,κατόπιν αιτήματος του Δημ. Σ/λου κ. Παπασάββα Ομήρου.


5.      Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Σαλαμίνας οικ. Έτους 2012. 

6.    Έκφραση σύμφωνης γνώμης στις αναμορφώσεις προϋπολογισμού του Α.ΚΟΙ.ΠΟ.Π. οικονομικού έτους 2012.

7.   Τροποποίηση διάθεσης ποσού 34.457,37 €,  από επενδυτικές δραστηριότητες  (ειδικευμένα)  σε λειτουργικές δαπάνες του Δήμου  ,σύμφωνα με την 34075/7-9-2012 απόφαση του ΥΠ.ΕΣ.

8.   Έγκριση Δημοπράτησης του έργου: «Κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης στους Οικισμούς  Αμπελάκια & Σελήνια του Δήμου Σαλαμίνας» και  αποστολή των τευχών δημοπράτησης για έλεγχο στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ¨Περιβάλλον-Αειφόρος  Ανάπτυξη¨.

9.    Aποδοχή  της Μελέτης  Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για το έργο   « Αμαξοστάσιο &  Τοπικός Σταθμός   Μεταφόρτωσης  Δήμου Σαλαμίνας »   και έγκριση  του λογαριασμού της μελέτης.
10.   Επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού που αφορά την πράξη «Ολοκληρωμένο Σύστημα  Προώθησης Πολιτισμού με την χρήση Νέων Τεχνολογιών για τον Δήμο Σαλαμίνας».

11.  Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου: «Κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων στα Αμπελάκια» (αρ.μελ. 5/2011).

12.  Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου: «Στεγάνωση φρεατίων στην περιοχή Παλουκίων» (αρ.μελ. 3/2011) και παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου.

13.   Έγκριση υψομετρικών μελετών.

14.  Παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου με αντάλλαγμα επί της Λ. Σαλαμίνας 26Α στην περιοχή Παλούκια Σαλαμίνας,  στην κ. Γκιόκα Σοφία για την τοποθέτηση εμπορευμάτων – φυτών.

15.  Παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου με αντάλλαγμα στην περιοχή  Εργατικές  Κατοικίες -Ρέστη Σαλαμίνας,  στην κ. Σμυρνιωτάκη Μαρία για την πώληση οπωρολαχανικών.

16.  Παραχώρηση κοινόχρηστου  χώρου με αντάλλαγμα επί της πλατείας Αγ. Νικολάου  στα Σελήνια  Σαλαμίνας,  στην κ. Γραμματικού Αγγελική  για την τοποθέτηση ηλεκτρονικών παιγνιδιών.


17.  Παραχώρηση  κοινόχρηστου  χώρου  με αντάλλαγμα επί της πλατείας 17ης Νοέμβρη στην περιοχή Μπόσκο  Σαλαμίνας ,  στον κ.Παπαδά  Βασίλειο για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων έναντι του καταστήματός του .


18.  Παραχώρηση   απλής χρήσης  κοινόχρηστου  χώρου  με αντάλλαγμα  στην περιοχή Μπλέ  Λιμάνι Σαλαμίνας ,  στην κ. Πολκοβνίκοβα Μαρίνα για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων έναντι του καταστήματός της.
19.  Εφάπαξ  αποζημίωση , λόγω συνταξιοδότησης  από το ΙΚΑ , του υπαλλήλου  Ι.Δ.Α.Χ  του  Δήμου κ. Τζώρτζη  Ανδρέα.

20.  Έγκριση της προμήθειας  οργάνων παιδικών χαρών.
21.  Διαγραφές χρεώσεων οφειλετών από χρηματικούς καταλόγους, για την είσπραξη του τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

22.  Διορθώσεις χρηματικών καταλόγων , λόγω  συμψηφισμού εισφορών που αφορούν  την ένταξη περιοχής Ψιλής  Άμμου στο σχέδιο Πόλης .

23.  Διαγραφές από χρηματικούς καταλόγους.

24.  Διευθέτηση  λογαριασμών ύδρευσης με υπερκαταναλώσεις.

25.  Συμπαράσταση του Δήμου στα αιτήματα του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαστηριακών Υπαλλήλων  Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

26.  Οικονομική Ενίσχυση Συλλόγων.

27.  Τακτοποίηση Υπαλλήλων.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.



ΝΙΚΟΣ   ΚΟΓΙΑΣ