Προβλήματα στον συντονισμό των εναερίων μέσων πυρόσβεσης διαπιστώνει ο δήμαρχος Σαλαμίνας

Προβλήματα στον συντονισμό των εναερίων μέσων πυρόσβεσης διαπιστώνει ο δήμαρχος Σαλαμίνας σε δηλώσεις που έκανε στην "Γνώμη της Σαλαμίνας". Πιο αναλυτικά, οι δηλώσεις Τσαβαρή έχουν ως εξής:

"Άλλη μια δύσκολη ημέρα για τη Σαλαμίνα...
Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε απρόσιτη περιοχή και είναι προφανές ότι πρόκειται για εμπρησμό. Υπήρξαν προβλήματα στον συντονισμό των εναέριων μέσων, γι'αυτό και είχαμε έντονη αναζωπύρωση μετά τις 13:00. Αργότερα, τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο.

Η πυρκαγιά είναι σε δύσβατο σημείο, όπου δεν μπορούσαν οι επίγειες δυνάμεις να παρέμβουν"

Τα μεγαλύτερα προβλήματα, παρουσιάστηκαν όταν τα τεράστια , για τους δασικούς δρόμους της περιοχής, πυροσβεστικά οχήματα αδυνατούσαν σε μεγάλο βαθμό να προσεγγίσουν τα μέτωπα της φωτιάς. Η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο μετά τις 15:00 όταν χερσαίες δυνάμεις από τον Πειραιά κατάφεραν να προσεγγίσουν το πύρινο μέτωπο δημιουργώντας μια ζώνη ώστε να αποκόψουν την πορεία της φωτιάς προς τα δυτικά (προς Άγιο Νικόλαο και Κανάκια).

Σε αυτό βοήθησε πολύ και ο ... "στρατηγός άνεμος", με τους βοριάδες που επικρατούσαν, "έσπρωξε" τα μέτωπα της φωτιάς νότια, προς τα Περιστέρια, και απετράπησαν τα χειρότερα.

Με πορτοκαλί χρώμα, στην φωτογραφία του δορυφόρου, φαίνεται κατά προσέγγιση, η περιοχή που κάηκε.

Πήγη http://thesalaminians.com