Αποχή της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου από τις εκδηλώσεις εορτασμού για την 28η Οκτωβρίου


Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου, αποφασίσαμε, την αποχή μας από τις εορταστικές εκδηλώσεις, για την Εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940, που θα γίνουν στο Αιάντειο  αλλά και στην Σαλαμίνα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πλήρη περιφρόνηση της Δημοτικής Κοινότητας και ημών των ίδιων, από τον Δήμαρχο της Σαλαμίνας και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Με την απόφαση 15/2012 της Δημοτικής Κοινότητας, από τις 19 Μαρτίου, είχαμε ζητήσει να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και να επαναπροσδιορισθεί, το θέμα του τοπικού εορτασμού των Εθνικών επετείων. Η απόφαση της Κοινότητας μας, ζητούσε να γίνεται κανονικά η γιορτή, τοπικά, στο Αιάντειο, με κατάθεση στεφάνων, ομιλίες και μαθητική παρέλαση, όχι την παραμονή αλλά ανήμερα, που είναι αργία, ώστε να έχουν την ευκαιρία οι οικογένειες των μαθητών να παρίστανται και να καμαρώνουν τα παιδιά τους. Επ΄αυτού, δεν πήραμε ποτέ απάντηση, ούτε καν αρνητική.
Φέτος, ο κ. Τσαβαρής, ξεπέρασε τον εαυτό του. Όρισε σαν μέρα εορτασμού, όχι μία άλλα δύο μέρες πριν από την επέτειο, μία κανονική εργάσιμη μέρα, που κανείς εργαζόμενος γονέας δεν θα μπορέσει να παραστεί στον εορτασμό.
Επιπλέον, χωρίς να μας ρωτήσει καν, όπως το συνηθίζει άλλωστε, κατήρτισε το πρόγραμμα του εορτασμού, όπως του άρεσε και όπως τον βόλευε, απαξιώνοντας εντελώς ακόμα και την ύπαρξη της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου.
Πιστεύουμε ότι, μια … «άρπα-κόλλα» επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνου, λίγα λόγια από έναν εκπαιδευτικό και … τέλος, μέσα σε μισή ώρα, όπως το προγραμμάτισε ο κ. Τσαβαρής, μάλλον ευτελίζει το νόημα της Εθνικής επετείου παρά το τιμά.
Καλύτερα να μην γίνονται καθόλου εορταστικές εκδηλώσεις στο Αιάντειο, παρά να γίνονται στο πόδι, μόνο και μόνο για να λένε μερικοί ότι … έγιναν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΣΗΣ