Αλυσσιδωτές … διαρρήξεις στη Σαλαμίνα

Ανησυχητικά φαινόμενα αλυσσιδωτών διαρρήξεων έχουν ανακύψει στην Σαλαμίνα, τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν στην “γνώμη”, από Συλλόγους, ιδιαίτερα των απομακρυσμένων περιοχών του νησιού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, οι διαρρήκτες έχουν αποθρασυνθεί εντελώς και χρησιμοποιούν μέχρι και φορτηγό, προκειμένου να … “ξεκουβαλήσουν” την λεία τους. Υπάρχει αναφορά για σπίτι, όπου αφαιρέθηκαν εκτός από τις οικιακές συσκευές (ψυγείο, κουζίνα, πλυντήριο κλπ), μέχρι και τα σώματα του καλοριφέρ αλλά και οι βρύσες και οι σωληνώσεις από τους τοίχους.

Σε ορισμένες περιοχές (σ.σ. δεν τις αναφέρουμε για ευνόητους λόγους), οι κάτοικοι ήδη προχώρησαν σε … αυτοοργάνωση, με την πρόσληψη νυχτοφυλάκων, ενώ αλλού υπάρχουν σοβαρές σκέψεις για νυχτερινές περιπολίες από τους ίδιους.
Επίσης, από εγκαταστάτη συστημάτων συναγερμού, που ενεργοποιείται στη Σαλαμίνα, πληροφορηθήκαμε ότι η ζήτηση για νέες εγκαταστάσεις έχει αυξηθεί κατακόρυφα, γεγονός που φανερώνει την επικρατούσα ανησυχία. Η αλήθεια είναι οτι υπάρχει μόνιμο πρόβλημα με την επάρκεια του προσωπικού της Αστυνομίας στο νησί, που ποτέ δεν είναι αρκετό για να επιτηρρεί σε καθημερινή βάση απομακρυσμένες αλλά και κοντινές περιοχές με συνεχείς οδικές περιπολίες.
Οι Αστυνομικοί και οι Ειδικοί φρουροί της ΕΛ.ΑΣ, δουλεύουν εδώ και πολλές εβδομάδες ασταμάτητα, ορισμένοι έφθασαν τις 20 και 30 εβδομάδες χωρίς ρεπό, κάτι που δείχνει καθαρά τις ανάγκες που υπάρχουν αλλά και τις ανεπάρκειες της Πολιτείας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το Σωματείο Εικών Φρουρών, έστειλε από τις 13/09 έγγραφο προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Σαλαμίνας, όπου ζητάει να λυθούν τα προβλήματα με την υπερεργασία των αστυνομικών υπαλλήλων. (όλο το έγγραφο εδώ)

πηγή:  thesalaminians.com