ΚΙΝΗΣΗ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥ : H KOIΝΩΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Ένας άνθρωπος  βρέθηκε πρωί βασανισμένος και αλυσοδεμένος σε κολώνα σε κεντρικό δρόμο σε περίοπτη θέση. Το έγκλημα διέπραξε ο εργοδότης του , μαζί με κάποιους συνεργούς,  με διαφαινόμενο κίνητρο την κλοπή των οικονομιών του θύματος.
Η είδηση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απίστευτη, κι όμως συνέβη έξω από την πόρτα μας, σε κεντρικότατο σημείο της Σαλαμίνας, με κεντρικό δράστη ένα συντοπίτη μας, πρώην αντιδήμαρχο μάλιστα!!
Από ανθρωπιστικής πλευράς, είναι ένα γεγονός που φέρνει φρίκη σε όποιον διαθέτει στοιχειώδη ανθρωπιά και ευαισθησία. Πέρα απ’ αυτό όμως πρέπει να τονίσουμε ότι το συγκεκριμένο έγκλημα έχει και άλλες διαστάσεις και συγκεκριμένα :

Έχει σαφή ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Πιστεύει άραγε κανείς ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο με θύμα έναν Έλληνα, έναν Ευρωπαίο, έναν Αμερικανό ;
Εχει πολιτική διάσταση. Μεγάλη ευθύνη έχουν όσοι πολιτικοί φορείς τα τελευταία χρόνια αποπροσανατολίζουν το λαό παρουσιάζοντας τους μετανάστες σαν την αιτία όλων των δεινών ,συγκαλύπτοντας έτσι τις ευθύνες αυτών που αποφασίζουν και ψηφίζουν τα μέτρα φτωχοποίησης του λαού και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Εχει κοινωνική διάσταση. Η προπαγάνδα αυτή έχει επηρεάσει ένα ποσοστό της κοινωνίας και δυστυχώς και της νεολαίας. Εκεί βασίστηκε το θράσος του δράστη και των συνεργών του. Πίστεψαν ότι θα βρουν υποστηρικτές στην απάνθρωπη ενέργειά τους ή τουλάχιστο μια σιωπηρή αποδοχή.
Εχουμε χρέος ως κοινωνία να αντιδράσουμε, να μην υποβαθμίσουμε το γεγονός αλλά να αναδείξουμε τα αίτια και να πάρουμε σαφή καταδικαστική θέση. Να ενημερώσουμε τους μαθητές και τη νεολαία για τη σοβαρότητα του θέματος. Να μην ενθαρρύνουμε με τη σιωπή μας άλλους εγκληματίες να στιγματίσουν το λαό της Σαλαμίνας.
Καλούμε όλους τους φορείς του νησιού , Δήμο, Εργατικό Κέντρο, Συλλόγους, να καταδικάσουν το περιστατικό όπως και κάθε βίαιη και ρατσιστική συμπεριφορά. 
 
Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ
 
ΚΙΝΗΣΗ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.
(ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ)
 
www.naymaxha.wordpress.com E-mail : naymaxha@gmail.com