Λειτουργούν το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα χωρίς Άδεια Λειτουργίας !

Στις 22 Νοεμβρίου τα ΕΛΠΕ, κατά την παρουσίαση των Οικονομικών Αποτελεσμάτων (εννιάμηνο 2012) του Ομίλου, ανακοίνωσαν προς την Κοινή Γνώμη και τις Χρηματιστηριακές Αρχές ότι, από τα τέλη Σεπτεμβρίου, το Διυλιστήριο της Ελευσίνας, «μετά από ασφαλή και επιτυχημένη διαδικασία εκκίνησης, λειτουργεί σε πλήρη δυναμικότητα» και μάλιστα «εξάγοντας το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του σε προϊόντα diesel».
Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί ομολογία ότι το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ) λειτουργεί χωρίς  Άδεια Λειτουργίας!

Είχε προηγηθεί, στις 6 Νοεμβρίου ανακοίνωση  του Διευθύνοντος Συμβούλου των ΕΛΠΕ κ. Γιάννη Κωστόπουλου σύμφωνα  με την οποία, μετά την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής λειτουργίας, το διυλιστήριο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.
26 ημέρες μετά την ανακοίνωση των ΕΛΠΕ καμία κρατική αρχή δεν έχει αυτεπάγγελτα αντιδράσει αφού στο Διυλιστήριο της Ελευσίνας δεν έχει χορηγηθεί  Άδεια Λειτουργίας από τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το σύνολο των νέων μονάδων της επέκτασης! Υπενθυμίζεται ότι  στο διυλιστήριο έχουν χορηγηθεί δύο άδειες λειτουργίας που, όμως, αφορούν στον εκσυγχρονισμό μονάδων που προϋπήρχαν του σχεδίου επέκτασης !
Kαθώς  πρόκειται για εγκατάσταση που υπάγεται στο πεδίο εφαρμογής της Οδηγίας SEVESO II, η στάση των κρατικών αρχών κρίνεται, όχι μόνο παντελώς περιβαλλοντικά  ανεύθυνη, αλλά και επικίνδυνη για την δημόσια ασφάλεια, η δε στάση των ΕΛΠΕ ως αλαζονική και υπόδειγμα κρατικής και ιδιωτικής ανομίας. Πόσο μάλλον όταν η ΕCOELEUSIS έχει ήδη καταγγείλει τεκμηριωμένα  στις αρμόδιες κρατικές και αυτοδιοικητικές αρχές σωρεία επεισοδίων ρύπανσης και δυσλειτουργιών κατά το τελευταίο τρίμηνο…
Η εσπευσμένη χορήγηση Άδειας Εγκατάστασης, μετά την συγκεκριμένη μας καταγγελία, απλώς θα επιβεβαιώνει ότι είναι …σάπιο το Βασίλειο της Δανιμαρκίας!
 Διαβάστε ΕΔΩτα Οικονομικά Αποτελέσματα των ΕΛΠΕ (22/11/2012).