ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ



Ανταποκρινόμενος στην επίσημη πρόσκληση του Δημάρχου Βουκουρεστίου o Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής επισκέφθηκε την Ρουμανία, την Κυριακή 02-12-2012 .

Συνοδευόταν από ολιγομελή αντιπροσωπεία συνεργατών αποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο κ. Βαγγέλη Αστράκο, τον Πρόεδρο του Λαογραφικού Μουσείου και Βιβλιοθηκών κ. Γιάννη Τσαλίκογλου και τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. κ. Λεωνίδα Σταμπουλή και Θωμά Μπερή.


Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου της πόλης Mioben ο Δήμαρχος JON GEORGESCU, ο Βουλευτής Αθλητισμού ANGNEL LORDAVESCU, ο Δήμαρχος Βουκουρεστίου στον τομέα 2  NECULAI ONTANU, ο πρώην Υπουργός Αμύνης και βουλευτής GABRIEL OPREA, ακολούθησε συζήτηση, παρόντων των εκπροσώπων του τοπικού τύπου, όπου εκφράστηκε η αμοιβαία επιθυμία για συνεργασία των δυο Δήμων τόσο σε πολιτιστικό, όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο.


Τονίστηκε ιδιαίτερα η ιστορική ανάγκη διατήρησης της εθνικής ταυτότητας των λαών με την προάσπιση και ανάδειξη του πολιτισμού, ενόψει των δύσκολων συγκυριών της σημερινής εποχής

Παράλληλα, στα πλαίσια της συνεργασίας των δυο Δήμων σε επιχειρηματικό επίπεδο, συμφωνήθηκε να δρομολογηθεί πρόγραμμα επισκέψεων επαγγελματιών της Σαλαμίνας στο Βουκουρέστι  και αντίστροφα, Ρουμάνων επαγγελματιών στη Σαλαμίνα.

Η όλη αποστολή   μετέβη στη Ρουμανία έξοδα των μελών της.




Γραφείο ενημέρωσης Δήμου Σαλαμίνας