ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κυβέρνηση βρήκε τους φοροφυγάδες. Είναι κρυμμένοι στους μισθωτούς, στους συνταξιούχους, σε όσους έχουν οικογένεια με παιδιά, ακόμα-ακόμα και στους άνεργους και στους απλήρωτους εργαζόμενους!

Η ληστρική επίθεση στον κόσμο της εργασίας εκφράζεται και μέσα από το φορολογικό.

Τα δήθεν τελευταία μέτρα που κατά τον Πρωθυπουργό ψηφίστηκαν με το τρίτο Μνημόνιο, είναι όπως αποδεικνύεται με το φορολογικό και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιχομένου, η αφετηρία των νέων.

Επιπλέον, ο κόσμος της εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα δεχόμαστε μια διαρκή επίθεση με απολύσεις, δραματική μείωση αποδοχών, δήθεν διαθεσιμότητες, ανασφάλιστη και παράνομη εργασία, με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Ο Αγώνας μας για την ανατροπή των μονόπλευρων,και άδικων πολιτικών της Τρόϊκα και της Κυβέρνησης
ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ!!!

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 συμμετέχουμε μαζικά και ενωμένοι στην τρίωρη στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι τις 15.00 και βρισκόμαστε όλοι μαζί  στην Πλατεία Κλαυθμώνος
στις 12.30.


ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ!!

                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                           ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ                    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ





ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Διοίκηση της ΔΕΗ προτείνει, μετά τις δραματικές περικοπές σε μισθούς – συντάξεις, μετά την ανελέητη φορολογία, μετά τις απολύσεις και την ανεργία, αυξήσεις της τάξης του 48% (!!!) στα τιμολόγια του ρεύματος των ΟΙΚΙΑΚΩΝ καταναλωτών, η 12η αύξηση τα τελευταία τρία χρόνια!

Αν αυτό δεν είναι ηλεκτρο-πληξία για τα νοικοκυριά, αν δεν είναι αναλγησία σε βάρος όλων εμάς από την πλευρά των διοικούντων της επιχείρησης, τότε τι είναι?

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ τον μήνα Οκτώβριο του 2012 έγιναν 38.717 διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά, ενώ οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί  για την χαμηλή τάση έφτασαν τα 696 εκ. €.

Μέσα από τις νέες αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια  αλλά και την αλλαγή στην κλίμκα κατανάλωσης (τρικ που υποκρύπτει και επιπλέον αύξηση), τι επιδιώκει η Διοίκηση της ΔΕΗ?

Μήπως θέλει να κάνει το ηλεκτρικό ρεύμα είδος πολυτελείας από δημόσιο αγαθό που είναι?

Μήπως επιδιώκει την επιστροφή των οικογενειών μας στις συνθήκες της δεκαετίας του 1950 με τις λάμπες θυέλλης, τα ψυγεία του πάγου και τις σκάφες πλυσίματος?

Μήπως θέλει να οδηγήσει την ΔΕΗ σε οικονομικό αδιέξοδο, μια που κανείς καταναλωτής μετά τις νέες αυξήσεις δεν θα μπορεί να πληρώνει τους λογαριασμούς, επιταχύνοντας με αυτό τον τρόπο την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Επιχείρησης?

Εργαζόμενοι, συνδικάτα και καταναλωτές λέμε «ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΥΞΗΣΗ στα τιμολόγια της ΔΕΗ – ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ».

                                                      ΤΟ Δ.Σ