Να μπεί επιτέλους το θέμα της Αστυνόμευσης στην ατζέντα του δημάρχου

Με αφορμή τις δύο αναρτήσεις μας "ΚΛΟΠΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ" & "Συλλήψεις Αιγυπτίων για κλοπές"
θα θέλαμε να θίξουμε ξανά αυτό το θέμα.
 Πρόκειται για την  ελλιπή αστυνόμευση που υπάρχει στο νησί. Όλοι οι κάτοικοι του νησιού ανησυχούν σοβαρά για την έξαρση των κλοπών. Οι κλέφτες έχουν αποθρασυνθεί αφού δεν διστάζουν να εισβάλουν  σε κατοικημένα σπίτια την ώρα που οι ιδιοκτήτες είναι μέσα. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι πάρα πολλοί συμπολίτες μας, να στρέφονται σε προσωπικούς τρόπους άμυνας (όπλα, σκυλιά κ.α.)
Ποιος όμως έχει την ευθύνη; Προφανώς το Υπουργείο.
Και εύλογα γεννάται το ερώτημα έχει γίνει από τους αρμοδίους ( δήμος, αστυνομικά τμήματα κλπ)κάποια σχετική αναφορά; Ή αφού άπτεται της αρμοδιότητας τους κωφεύουν!
Αν ναι, τι απάντησε το Υπουργείο.
Είναι απορίας άξιο πως για το θέμα αυτό δεν γίνεται καμία συζήτηση. Ο δήμαρχος και οι υποψήφιοι του 2014  είναι πρόθυμοι να βγάλουν πέντε δελτία τύπου σε μια μέρα για ένα χαρτί που πήγε ή δεν πήγε στο Ελεγκτικό, αλλά σιωπούν για τα σοβαρά και καθημερινά προβλήματα των πολιτών.
Και όπως φάνηκε  στις Εθνικές εκλογές, όταν η πολιτεία αδιαφορεί αναλαμβάνουν δράση "άλλοι" (περίπτωση Αγ. Παντελεήμων και άλλων περιοχών της Αθήνας)
Αρχικά περιμένουμε μια απάντηση από την πλευρά του Δημάρχου για το ποιες ενέργειες έχουν γίνει στο θέμα της αστυνόμευσης του νησιού. Αν οι επίσημες αρχές αναγνωρίζουν την ύπαρξη του προβλήματος θα πρέπει όλοι μαζί να βρούμε τρόπους επίλυσης. Ήδη μια πρόταση είναι να δημιουργηθεί ομάδα ΔΙΑΣ και πρέπει να απαντήσει η πολιτεία αν αυτό είναι εφικτό. Σίγουρα πάντως πρέπει το θέμα της αστυνόμευσης να μπει στην ατζέντα του Δημάρχου και των υποψηφίων γιατί θίγει την ποιότητα της ζωής όλων των κατοίκων του νησιού.