Επιτακτική η ανάγκη άμεσων μέτρων για την εγκληματικότητα από τον Δήμο Σαλαμίνας.



    Ένα από τα προβλήματα που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια είναι αυτό της όλο και περισσότερο αυξανόμενης εγκληματικότητας (διαρρήξεις κλοπές, δολοφονίες κ.λ.π.), που με δεδομένη την ελλιπέστατη αστυνομική δύναμη στο νησί, τόσο σε επίπεδο τμήματος τάξεως, όσο και σε επίπεδο τμήματος ασφαλείας το πρόβλημα παίρνει τεράστιες διαστάσεις.
Από 1/1/2011 ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής έχει επισκεφτεί και καταθέσει ανάλογα υπομνήματα σε όλους τους διατελέσαντες από τότε υπουργούς και υφυπουργούς Προστασίας του Πολίτη όπως κ. κ. Όθωνα, Χρυσοχοϊδη, Δένδια αλλά και σε ανώτατους αξιωματικούς αρμόδιους για την προστασία του πολίτη στο νησί μας.
Επίσης στην κατεύθυνση αυτή έχουν πραγματοποιηθεί επανειλημμένες συσκέψεις στο Δήμο, τόσο με τους διοικητές των αστυνομικών τμημάτων  τάξεως, ασφάλειας, τροχαίας, αλλά και του λιμενικού τμήματος, και της πυροσβεστικής για θέματα συντονισμού τους, με στόχο την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών.
Δυστυχώς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπηρετούντων στις υπηρεσίες αυτές, το πρόβλημα συνεχίζει να παραμένει ιδιαίτερα έντονο.
Τέλος θέλω να επισημάνω την έλλειψη οχημάτων αλλά και λοιπού εξοπλισμού για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους,
αφού π.χ το αστυνομικό τμήμα τάξεως διαθέτει ένα περιπολικό και αυτό τροφοδοτείται από καύσιμα σε πρατήριο στην Λεωφόρο Συγγρού!!! 
Παρά ταύτα εξακολουθούμε να πιέζουμε τους αρμόδιους υπουργούς για αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών σε θέματα ασφαλείας στο νησί.


                                Γραφείο ενημέρωσης Δήμου Σαλαμίνας