Σε δημοπράτηση από το Δήμο Σαλαμίνας βγήκε το έργο με τίτλο "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ"

Σε δημοπράτηση από το Δήμο Σαλαμίνας βγήκε το έργο με τίτλο "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ". Η  ημέρα δημοπράτησης είναι στις 9 Απριλίου 2013 και αναμένεται να συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον. Η Σαλαμίνα άλλωστε είναι ένα νησί με ιδιαιτερότητες. Τον χειμώνα κατοικούν περίπου 35-40.000 κάτοικοι ενώ από την Άνοιξη μέχρι και το καλοκαίρι ο αριθμός αυτός πολλαπλασιάζεται σε περίπου 300.000!


Οι ανάγκες του νησιού στον τομέα της Ύδρευσης και της Αποχέτευσης είναι μεγάλες και μόνο ένα μικρό τμήμα του νησιού έχει κεντρική αποχέτευση. Ο Δήμος έχει επικεντρωθεί στα έργα υποδομής και ήδη το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στα Παλούκια είναι σε φάση υλοποίησης με ανάδοχο την εταιρεία ΤΟΜΗ.  Τέλος εκτός από αυτά τα έργα αναμένεται στο προσεχές μέλλον και η δημοπράτηση για την περιοχή του Αιαντείου με προϋπολογισμό 24εκ.ευρώ. Να σημειώσουμε ότι τα λύματα από όλες τις παραπάνω περιοχές θα καταλήγουν στο ΚΕΛ Ψυττάλειας. Αναλυτικά:

[B]ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ- ΣΕΛΗΝΙΑ[/B]
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 14.127.076,41 ευρώ και χρονική διάρκεια υλοποίησης 20 μήνες το έργο ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΙΑ περιλαμβάνει: Την κατασκευή των έργων συλλογής και μεταφοράς των λυμάτων στους οικισμούς Αμπελάκια και Σελήνια του Δήμου Σαλαμίνας.

Το έργο αποτελείται από τα ακόλουθα βασικά στοιχεία:
1. Αγωγούς λυμάτων που λειτουργούν με βαρύτητα (περιλαμβάνονται οι αγωγοί
υπερχείλισης των Α/Σ) συνολικού μήκους 52.050 μέτρων.
2. Αγωγούς λυμάτων που λειτουργούν υπό πίεση (καταθλιπτικοί/ωθητικοί αγωγοί)
συνολικού μήκους 7.820 μ.
3. Φρεάτια επίσκεψης
4. Φρεάτια εκκένωσης και δικλείδων καταθλιπτικών αγωγών
5. Αντλιοστάσια.
6. Η/Ζ (σε κάθε αντλιοστάσιο αντιστοιχεί ένας οικίσκος Η/Ζ)

Πηγή:ypodomes.com